avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua. am nevoie de ajutorul unui specialist pentru a-mi raspunde la urmatoarea intrebare:cit de repede se poate definitiva actiunea de divort in cazul in care sotul nu e de acord cu acesta si avem si un copil minor impreuna. mentionez ca din motive ffffff obiective nu mai pot convietui cu un astfel de om. stie ca vreau sa depun actele pentru divort insa,mi-a zis a el nu se prezinta. asadar in cit timp se poate incheia divortul in absenta lui? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 11:05, 21 Decembrie 2010
daca el nu se prezinta nu este nicio problema, pentru ca instanta se va pronunta ....
la primul termen se vor propune martori, la al doilea termen se vor audia martorii...... iar daca procedura de citare cu paratul va fi indeplinita, am in patru termen se va termina..........asta inseamna cam 4 luni............
multumesc pentru raspunsul dvs. o alta intrebare la care as dori raspunsul este urmatoarea:pot depune actele pentru divort la orice notar sau trebuie sa merg in orasul de care apartine localitatea de domiciliu.(am domiciliu in rural,dar locuiesc cu chirie in oras).
nu puteti depune cererea de divort la notar din doua motive. unul ca sotul nu e de acord cu divortul si 2, ca aveti copil minor
veti divorta doar in instanta. va dura ceva daca sotul nu se prezinta
trebuie sa merg in orasul de care apartin cu domiciliu? aveti idee cit este onorariul avocatului? in situatia in care nu am martori cum se va finaliza actiunea de divort?
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
sile03, utilizator
Competenta in desfacerea casatoriei apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala sotii au avut ultimul domiciliu comun.
Daca divortul nu se poate incheia prin acordul sotilor( inteleg ca sotul nu se prezinta, deci cade aceasta varianta) motivele de divort se probeaza cu martori si inscrisuri.
Prin urmare daca nu veti proba motivele de divort cu martori, actiunea se va respinge.
Martori in procesul de divort pot fi si rudele indiferent de grad.
Onorariul avocatial se stabileste in functie de criteriile prevazute de Statutul profesiei de avocat.
Consultati un avocat sau mai multi..expuneti situatia si astfel veti afla onorariul.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort amiabil mariana serban mariana serban Eu si sotul meu am hotarat ca nu mai putem convietui si am hotarat sa divortam amiabil.Precizez ca avem 2 copii minori 9 si 12 ani,ar trebui sa facem o ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza pentru inceperea divortului ? daponte stefan daponte stefan Buna ziua , M-ar interesa ce trebuie facut pentru inceperea unei actiuni de divort si care ar fi cheltuielile pentru realizarea acestuia ? De asemenea cat ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la infatisare divort Kittyy Kittyy Situatie : se introduce actiunea de divort dar la una din infatisari reclamantul nu se poate prezenta. 1. Se poate amana acea infatisare sau se poate ... (vezi toată discuția)