avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Venituri impozabile sau neimpozabile?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Venituri impozabile sau neimpozabile?

Buna ziua,

Am 2 furnizori neachitati, vechi de 4 ani de zile, care nu au mai ,,tipat" dupa bani si ma gandesc sa-i trec pe venituri la 31.12 dar nu stiu daca aceste venituri sunt impozabile sau neimpozabile?
Imi puteti spune pe ce cont de venituri sa-i bag?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 07:46, 22 Decembrie 2010
Aceste venituri nu sunt deductibile la calculu impoz. pe profit.
le inregistrati pe ct.7588 -alte venit. din expoloatare cu analitic distinct
Dna Iulia,

deci, in acest caz care este formula calculului impozitului? :)
multumesc!
ART.19 CF: (1) PROFITUL IMPOZABIL se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile (ct.7588 si altele,daca mai aveti)si la care se adauga cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau in calcul si alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit trim 1/2011 mary_catalina mary_catalina buna dimineata, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problemuta. Sunt noua in contabilitate si as avea si eu ajutor in privinta calculului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol haiducu haiducu la o sc cheltuielile de protocol sunt deductibile ?? ce se pot baga la cheltuielile de protocol//:( (vezi toată discuția)
Cum calculez imp /profit si cum se face d100 analici analici Buna ziua cum se calc imp/prof si cum se intocmeste D100? Multumesc (vezi toată discuția)