avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit trim 1/2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit trim 1/2011

buna dimineata,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problemuta. Sunt noua in contabilitate si as avea si eu ajutor in privinta calculului imp/profit.
Am venituri totale > cheltuieli totale. Spre exemplu: vt=1000 si ct=500. Eu fac asa:
1000-500=500, 500*16%=80. 80 declar si platesc conform decl 100. Este bine asa?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mary_catalina , utilizator 10:58, 18 Aprilie 2011
Buna ziua.

conform cod fiscal:
Profitul impozabil se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau în calcul şi alte elemente similare veniturilor şi cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.
Deci atentie si la celelalte elemente (venituri neimpozabile, chelt. nedeductibile, chelt. deductibile limitat)............
Multumesc!
In cadrul acestei societati nu am chelt nedeductibile sau deductibile limitat si nici venituri neimpozabile. Este o societate mica.
In acest caz, este bine cum procedez?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum calculez imp /profit si cum se face d100 analici analici Buna ziua cum se calc imp/prof si cum se intocmeste D100? Multumesc (vezi toată discuția)
D101 claudiaP claudiaP Buna ziua, Spuneti-mi va rog in D101 la rd 2 se includ si cheltuielile cu imp pe profit? Stiu ca anul trecut se includeau, dar acest lucru era marcat, acum ... (vezi toată discuția)
Problema din ghidul exp contabil 2008 victorn victorn probl 22 fiscalitate:: O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008 - venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei -venituri din ... (vezi toată discuția)