avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Energie solara - Fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Energie solara - Fonduri europene

imi pare rau, ca s-a creat o "polemica" no constructiva, cred ca cel mai important este, ca din tot ceea ce discutam, cel care are nevoie de o informatie sau de o solutie la o eventuala problema sa gaseasca un sprijin din partea noastra, a tuturor.
lasand la o parte aceasta, si avand in vedere:
HoldaFinance a scris:
P.S.2: buget epuizat inseamna chiar ceea ce spune termenul: epuizat. Adica nu se mai deschide in 2011, pentru ca e... epuizat.

imi permit sa mentionez ca este partial fals.
Intr-adevar, acestei axe i-au fost alocate 420 milioane lei, care s-au epuizat in cele doua sesiuni 2008 si 2010, datorita numarului mare de proiecte prezentate, fapt pentru care, chiar daca pentru 2010 nu s-au finalizat aprobarile pentru proiectele prezentate, banii nu vor fi de ajuns, de aceea s-a aprobat, ca din alte fonduri care sunt mai putin atractive sa se suplimenteze axa 4 D2, prin urmare urmatoarea sesiune va fi in trimestru II, din 2011.
succes!:D
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 03:14, 8 Februarie 2011
aveti dreptate, prin urmare am verificat ceea ce a spus mariussco si este adevarat...ptr trim II se pregateste o noua sesiune, cu bani mai putini dar se pregateste...

ps personal, nu-mi place pesimismul de care dati dovada...iar pe de alta parte am impresia ca doriti sa monopolizati informatiile in acest sector ...
si prepotenta asta...cred ca ar trebui sa o lasati mai moale
imi cer scuze, nu am nici cea mai mica intentie de a va jigni, dumneavoastra pe de alta parte dovediti si profesionalism in ceea ce faceti, din alte mesaje pe care le-ati publicat reiese acest lucru, dar...

toate cele bune!
Daca v-ati informat, atunci va rugam precizati si sursa, ca sa urmarim si pe viitor noile informatii care apar.

Eu, de exemplu, am ales sa folosesc ca sursa pagina oficiala a Organismului Intermediar pentru Energie, care gestioneaza acest domeniu major: [ link extern ] /
Daca mergem acolo pe rubica "calendar lansari", gasim urmatoarea informatie:
DMI 4.2: buget epuizat.
Nu e vorba de pesimism in ce am scris, e vorba de informatiile pe care le-am extras din sursa oficiala.

Sau poate alegem sa ne indreptam spre programe cu finantare nationala. Mergem deci la Administratia Fondului pentru Mediu ([ link extern ] ).
La "PROGRAMUL PRIVIND PRODUCEREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE: EOLIANÃ, GEOTERMALÃ, SOLARÃ, BIOMASÃ, HIDRO" gasim doar informatii referitoare la anul 2010. Probabil aici e necesar sa asteptam aprobarea legii bugetului pe 2011.

Recunosc faptul ca @mariussco si dvs., @panty, sunteti printre putinele persoane care sustin ca se va lansa DMI 4.2 in 2011, in timp ce consensul mai larg pe care l-am gasit in randul parerii altor colegi este o atitudine rezervata, de asteptare a anunturilor cu tenta oficiala. De aceea am o stare de mirare si incerc sa aflu mai multe, dar in acelasi timp fac apel la o informare cat mai completa si sigura.

Cu toate acestea insa, exista multe surse de informatii foarte bune, de aceea va rog precizati.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
buna seara, in primul rand doresc sa stiti ca va apreciez foarte mult activitatea, sunteti printre cei mai buni din tara in sectorul pe care il abordati...

Cu toate acestea insa, exista multe surse de informatii foarte bune, de aceea va rog precizati.


daca va precizez sursa, ar insemna sa -mi faceti o oferta de colaborare, si nu una neinsemnata:D
Ma refeream la sursa oficiala de informatii, asa cum am precizat si eu cele doua institutii care gestioneaza programele si care mie mi se par sursele primordiale si cele mai credibile.

Deci, reiau: ceea ce am gasit eu in mod oficial, la institutiile abilitate sa gestioneze programele, deocamdata pe fonduri europene se spune "NU SE MAI POATE" hotarat, iar pe fonduri nationale se spune "MAI VEDEM".

Dvs. si @mariussco, in schimb, sunteti printre putinele persoane care spuneti "DA" hotarat. Din profilul sau, rezulta ca @mariussco se ocupa (si) cu consultanta in acest domeniu, deci presupun ca, pe de o parte, este interesat in atragerea de clienti pentru serviciile sale si, pe de alta parte, este bine informat in domeniu. Prin urmare, va adresez ambilor aceeasi rugaminte: spuneti-ne si noua sursele dvs. de informatii, ca sa putem sa urmarim si noi pe viitor, nu sa va intrebam mereu daca se poate, mai ales atunci cand noi vedem ca nu prea se poate.
Observ faptul ca nu am mai primit un raspuns la cererea directa de a se preciza sursele de informatii care spun ceea ce un consultant si un student - colegi de topic - afirmau atat de raspicat pe la jumatatea lunii decembrie.

Intr-un topic mai vechi [EDITAT] avertizam:
Presupunerile de tipul "s-a epuizat in acest an pe {insert program name here}, dar se aproba un buget nou la anul" sunt de tipul wishful thinking sau povesti de inselat clientii mai putin informati.


Mai de mult pe acest topic,
mariussco a scris:
sa se suplimenteze axa 4 D2, prin urmare urmatoarea sesiune va fi in trimestru II, din 2011.

si
panty a scris:
aveti dreptate, prin urmare am verificat ceea ce a spus mariussco si este adevarat...ptr trim II se pregateste o noua sesiune, cu bani mai putini dar se pregateste.


Eu reinnoiesc rugamintea din decembrie, anume sa ne spuneti si noua unde v-ati informat si unde ati verificat informatiile, asa cum afirmati.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Fonduri europene -energia solar panty panty buna seara, sunt interesat in dezvoltarea unui parc solar cu fonduri europene respectiv POS CCE Axa 4 .D2..insa, dupa analizarea ghidului nu-mi este destul ... (vezi toată discuția)
Proiect b.mariana b.mariana buna ziua, detin un teren de 4000mp la 14 km de capitala;exista posibilitatea deschiderii unei gradinite+scoala1-4+loc recreere, accesand fonduri ... (vezi toată discuția)
As dori sa infiintez un camin (azil) de batrani in mediul urban cu fonduri nerambursabile 100%, se poate? inchiriez2012 inchiriez2012 as dori sa infintez un camin de batrani cu fonduri nerambursabile 100%, mentionez ca detin un spatiu in mediul urban cu teren, suprafata spatiului fiind de ... (vezi toată discuția)