avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecatoresc poate fi mai presus de lege?
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecatoresc poate fi mai presus de lege?

In cadrul unui dosar de executare silita se primesc doua sentinte diferite pentru aceeasi speta:
1.In luna mai 2010 instanta respinge cererea executorului de intrare in incaperi pe art. 384 ind.1 alin.2 pe motiv ca la adresa indicata nu mai are domiciliul persoana ce trebuia sa fie executata(se tine cont de intampinarea depusa la dosar).
2.in luna decembrie 2010 aceasi instanta aproba cererea executorului in aceleasi conditii, din acelasi dosar executional.
Care sentinta se aplica?
Autoritatea de lucru judecat se poate invoca sau mai este de actualitate in acest caz?
Se poate vorbi de rea credinta sau abuz in serviciu din partea executorului?
este procedura necontencioasa, nu beneficiaza de autoritate de lucru judecat.
faceti contestatie la executare invocind motivarea primei sentinte. desi identitatea dintre adresa debitorului si locatia unde se solicita autorizatia nu este ceruta de lege. un debitor poate detine bunuri in orice locatie, nu neaparat la domiciliul sau.

o alta solutie ar determina ca bunurile debitorului sa devina imposibil de executat doar ptr simplul fapt ca nu sunt detinute la domiciliul sau.
Cu executorii judecatoresti si eu am niste dubii...
Fiind criza ei executa cum pot si ce pot si prea putini sunt cei care mai contesta si isi permit sa angajeze avocat...

Daca exista bunuri ale debitorului la o anumita adresa ar avea dreptate...
Pentru prima parte va multumesc.

Cu partea a doua nu pot fi de acord.
Dupa ce indicii se ghideaza executorul? Poate intra in casa oricui?
Si daca locatia in care intra nu este domiciliul debitorului cum poate face dovada ca urmareste bunurile acestuia?
Daca locuinta este proprietatea debitorului, bunurile din locuinta sunt susceptibile de a fi in proprietatea lui, ca atare se poate incuviinta intrarea fortata-chiar daca nu are domiciliul acolo. Este posibila incuviintarea si in proprietatea altei persoana, daca se dovedeste ca bunurile din locuinta apartin debitorului(aici sunt mai multe de discutat, trebuie urmata o procedura prealabila).
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
ContSters7431, utilizator
Este vorba de locuinte care nu sunt proprietatea debitorului.
La astfel de locuinte am facut referire.
In cazul in care locuintele sunt proprietatea debitorului treburile sunt clare.
Cu ce drept insista un executor sa intre intr-o locuinta la care primeste dovezi clare ca nu apartine debitorului si ca nici nu poate gasi bunuri ale debitorului?

Alte discuții în legătură

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Competente executor judecatoresc nikolos nikolos executorul judecatoresc poate intra [ cu forta sau fara forta ] in fostul meu apt care l-am vandut de 2,7 ani fiicei mele ? eu nemai locuind acolo si adresa ... (vezi toată discuția)
Restante mari intretinere, executare silita NatydeaV NatydeaV Avem un restantier pe scara care a acumulat la intretinere datorii in valoare de 15.000 RON (de 3 ani nu a platit intretinearea). Acum riscam sa ramanem fara ... (vezi toată discuția)