avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

o intrebare din nou nu stiu cum sa explik mai exact dar incerc tot posibilul . tatal meu a cumparat o casa in anul 1987 cu chitanta de mana vanzatorul avea in loc de titlul de proprietate o hotarare judecatoreasca in acest timp tatal meu nu sa dus sa faca act de vanzare cumparare si anul acesta m-am hotarat sa il ajut sa faca actele . am intrebat si eu pe cineva cum sa fac acele acte mai repede si el ma indrumat sa fac cadastru si contract de vanzare cumparare zis si facut am fost am facut cadastru eu dar pe numele vanzatorului dupa care cu vanzatorul si cu tatal meu am fost la notar si am facut contract de vanzare cumparare la care nu au iesit decat pe 250 de metri [si la aceasta casa sunt 800 mp] ca pe hotararea judecatoreasca nu avea decat 250 vanzatorul ma lamurit ca la vremea aceea nu se improprietarea niciun om cu mai mult . acum eu ce am de facut ca sa fac acte si pe restul de teren va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 15:12, 19 Martie 2008
Cum adica nu au iesit decat 250 de metri?
Cand ati intabulat, sau ma rog, cand a intabulat vanzatorul, cati metri a intabulat?
Cati metri a vandut tatalui dumneavoastra prin acea chitanta de mana? Doar 250?
cand a vandut tatalui meu a vandut toata curtea si cu terenul aferent dar pe hotarirea judecatoreasca vanzatorul are decat 250 mp si el spune ca in acel timp nu se improprietarea nimeni cu mai mult de 250 mp cand a facut cadastru si intabulare sau facut anul acesta decat pe 250mp ca asa scria in hotarire dar unde sta tatal meu sunt aproape 800 si act numai exista pe acel rest de teren si tatal meu sta acolo din anul 1987 si plateste toate utilitatile acestui teren +casa de locuit se poate face ordinul prefectului pe acest rest de teren ?
Ar trebui deschisa o actiune in uzucapiune pt. diferenta de suprafata.
Problema e ca pt. cei 550 mp nu aveti just titlu, asa ca trebui invocata uzucapiunea de 30 de ani; insa, tatal dvs. a posedat doar 20 de ani, asa ca trebuie verificat daca vanzatorul a posedat si el 10 ani si invocata jonctiunea posesiilor (adica succesiv vanzatorul si tatal dvs. au posedat 30 de ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu "chitanta de mana" Lucian T Lucian T Buna ziua, voi achizitiona un teren de 4000 mp. (pasune, extravilan) care are cadastru, intabulare si toate actele in regula. Proprietarul terenului, imi ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Teren alexandra nicolae alexandra nicolae Locuim in casa bunicilor .Acestia au cumparat casa in 1987 .Pe actul de vanzare-cumparare scrie ca avem 10 m pe latime in spate ,10m in fata .In anul 1994 ... (vezi toată discuția)