avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... inchidere gradinita
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

inchidere gradinita

Buna ziua,
Am si eu cateva nelamuriri. In primul rand vreau sa va zic, ca in cladirea despre care va vorbesc isi exercita activitatea o gradinita si doua fundatii pentru copii cu sezabilitati. Cladirea a fost construita cu scop de gradinita, iar din anul 2003 s-a cedat o parte a cladirii unei fundatii( in chirie). Acum toata cladirea apartine primariei.
Cei de la fundatia respectiva au primit bani europeni pentru masardare. Gradinita a primit o instiintare de mutare, nu se specifica perioada, din cauza mansardarii si extinderii fundatiei.
Intrebarea mea este: pot scoate o gradinita din cladirea ei pentru a ceda spatiul fundatiei? Li s-a spus ca prezinta risc seismic de gradul I.
Ce putem face noi, parintii?
Cel mai recent răspuns: poe.aly , utilizator 14:56, 21 Decembrie 2010
daca prezinta risc de gradul 1 seismic atunci e obligatoriu sa paraseasca acel spatiu.
Da, dar de ce doar gradinita si celelalte doua fundatii nu? Ele au dreptul de a sta acolo pe perioada mansardarii, doar graditita trebuie sa se mute. In plus, partea care se mansardeaza este in alta parte decat e gradinita.
Totul e un joc pentru a se inchide gradinita.
poe.aly a scris:

Buna ziua,
Am si eu cateva nelamuriri. In primul rand vreau sa va zic, ca in cladirea despre care va vorbesc isi exercita activitatea o gradinita si doua fundatii pentru copii cu sezabilitati. Cladirea a fost construita cu scop de gradinita, iar din anul 2003 s-a cedat o parte a cladirii unei fundatii( in chirie). Acum toata cladirea apartine primariei.
Cei de la fundatia respectiva au primit bani europeni pentru masardare. Gradinita a primit o instiintare de mutare, nu se specifica perioada, din cauza mansardarii si extinderii fundatiei.
Intrebarea mea este: pot scoate o gradinita din cladirea ei pentru a ceda spatiul fundatiei? Li s-a spus ca prezinta risc seismic de gradul I.
Ce putem face noi, parintii?

Problema este putin neclara.Daca acea cladire prezinta grad seismic I iar anumite fundatii au primit fonduri nerambursabile pentru "mansardare si extindere fundatie", cladirea apartinand Primariei, posibil sa existe un contract intre acele fundatii si Primarie pentru ca, altfel, ONG-ul nu ar fi obtinut acele fonduri.

La fel de posibil este, ca gradinita sa fie mutata doar pentru perioada in care se vor efectua lucrarile (posibil si de consolidare pentru ca altfel, nu vad cum ar fi fost obtinute fondurile europene...).

Pana la urma, gradinita de inchide sau...se muta?Sunteti cam neclar!

Formulati o cerere catre Primarie/Conducerea gradinitei, in/prin care, solicitati lamuriri si solutii pentru copii care merg/mergeau la acea gradinita.

Reveniti, dupa ce primiti raspunsul Primariei, in scris.Pana atunci, tot ceea ce discutam, sunt simple speculatii, ipoteze etc. Nu putem sti faptul ca "Totul e un joc pentru a se inchide gradinita"....

gradinita va fi mutata intr-o scoala generala, in conditii improprii pentru copii. In primul rand scoala nu are bucatarie, iar gradinita functioneaza cu program prelungit. Si nu doar pe perioada lucrarilor.
Eu va intreb daca se poate face ceva astfel incat gradinita sa nu fie mutata.
Precizaz inca o data ca doar gradinita este mutata din cladire, nu toti locatarii ei. Doar pentru gradinita exista risc seismic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare gradinita Veronicas Veronicas Buna ziua, Gradinita unde merge fiul meu este situata langa un bloc care este incadrat in clasa 1 de risc seismic cu bulina rosie. O persoana care nu are ... (vezi toată discuția)
Copil la gradinita codrutavlad codrutavlad buna ziua! intentionez sa duc copilul la gradinita si cu toate ca are doar 2 ani si patru luni am inteles ca la gradinita din oras au mai fost inscrisi si au ... (vezi toată discuția)
Situatie neplacuta JohnDoe30 JohnDoe30 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta pe care nu stiu cum sa o gestionez, asa ca am sa apelez si la parerea dumneavoastra. Sunt divortat de ... (vezi toată discuția)