avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatie pentru delegatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatie pentru delegatii

Am nevoie de info cu trimiteri la articole/legi in legatura cu delegatia de serviciu.
Sunt angajata de la inceputul lunii decembrie a.c. si incepand cu 13 dec am fost in delegatie la sediul a 2 societati din Franta; delegatia a durat pana in data de 17 dec(ora 23 si 15) ,cand am ajuns acasa.Pe perioada delegatiei mi s-a asigurat transport, cazare, masa,(astept decontyarea pentru transport la si de la aeroport)
La intoarcerea la birou, am fost informata ca deoarece in perioada 27dec-3 ianuarie nu se lucreaza, beneficiez de 2 zile de concediu legal aferent lunii decembrie iar pentru 3 zile sa-mi fac cerere de concediu fara plata.Intrebarea mea este :timpul, in afara celor 8 ore de program, cum mi-l recuperez fiindca am fost departe de casa, iar obligatiile mele curente de acasa au fost rezolvate de altcinerva?,
Sincer mi se pare total deplasata ideea de a solicita concediu fara plata cand pot spune ca 24 hx5 zile am fost de fapt la serviciu?
Ma puteti lamuri in legatura cu drepturile mele in acest caz?
Va multumesc pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 19:45, 20 Decembrie 2010
problema dvs este legata de faptul ca firma nu va acorda CO de sarbatori. Este de apreciat faptul ca v-au oferit cele doua zile de CO pentru perioada lucrata, (ar fi putut sa va considere in perioada de proba). Faptul ca ati fost in delegatie si beneficiati de drepturile personalului trimis in delegatie nu se poate suprapune cu perioada calculata pentru CO. Nici Codul muncii nu clarifica aceasta problema deoarece drepturile garantate de acest act intelegem ca v-au fost acordate iar ceea ce solicitati excede deja acest cadru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Paduraru Oana Paduraru Oana In calculul preavizului de 20 de zile lucratoare se vor scadea zilele nelucratoare impuse de legea 329/2009 pe luna decembrie(4 zile). Sau sunt considerate ... (vezi toată discuția)
Proiecte adriea2007 adriea2007 In perioada in care angajatii unei societatii, pleaca in deplasari in cadrul proiectelor implementate de catre acea societate, trebuie sa aloce zile de ... (vezi toată discuția)
Solicitare demisie DARIAE DARIAE Fiind angajat intr-o scoala generala pe functia - Administrator patrimoniu, mi-am dat demisia pe 22 iulie a.c., dupa aprobarea cererii de concediu de odihna, ... (vezi toată discuția)