avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Solicitare demisie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Solicitare demisie

Fiind angajat intr-o scoala generala pe functia - Administrator patrimoniu, mi-am dat demisia pe 22 iulie a.c., dupa aprobarea cererii de concediu de odihna, in cerere specificand si cele 20 de zile calendaristice de preaviz, gandind ca se vor suprapune peste zilele de concediu de odihna. Am primit raspuns astazi, 7.07.2015, ca dupa CO, contractul individual de munca va inceta la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii toale sau partiale a angajatorului iar pe perioada celor 20 de zile de preaviz, adica intre 1.09.2015 si 21.09.2015, sunt la dispozitia angajatorului.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate suprapune perioada de preaviz cu cea de CO, in vederea organizarii unui concurs pentru a fi ocupat acest post de adiministrator?
2. Ce presupune a fi "la dispozitia" angajatorului, sa fiu zilnic la program, sau sa imi vad de treburile mele?
3. Daca la 1 sept. cand termin concediul de odihna, vin cu o noua cerere in care nu mai solicit preaviz, ci imi dau demisia fara preaviz , in ce conditii mi se poate aproba?

Mentionez ca directoarea scolii insista sa raman pe post, desi i-am spus clar ca nu doresc acest lucru, motivul fiind faptul ca faceam si munca de informatician, bibliotecara, om de serviciu, etc.
As dori in raspuns, si articolele din lege, prevazute.
Cel mai recent răspuns: DARIAE , utilizator 17:51, 9 August 2015
Art. 81 alin. (5) din Codul muncii prevede ca, pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Prin urmare, in perioada de preaviz salariatul poate efectua concediu de odihna .
Concediul de odihna nu se numara printre situatiile care constituie cauze de suspendare a contractului individual de munca, astfel incat termenul de preaviz nu se suspenda pe durata concediului de odihna.

Daca v-ati dat demisia in 22 iulie 2015, atunci c.i.m. va inceta in data de 13.08.2015, conform art.81 alin.7 C.mun.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc!
Am depus cererea de demisie pe 22 iulie, dar am precizat ca doresc demisia cu 1.09.2015, crezand ca zilele de concediu sunt si de preaviz. Se schimba cu ceva datele problemei?
Se schimba, intrucat incepand cu data de 01.09.2015 va incepe sa curga termenul de preaviz, ceea ce inseamna ca incetarea ci.m., va avea loc la data de 21.09.2015.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediu de odihna in preaviz ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua. Mi-am inaintat demisia de la firma unde lucrez si am solicitat ca zilele de preaviz sa imi fie acoperite cu zile din concediul de odihna pe care ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Zilele de concediu de odihna intra in calcului zilelor de preaviz pentru demisie? mikvin mikvin in perioada zilelor de preaviz la demisie, intra si zilele de concediu de odihna? situația este urmatoarea: - înainte de depunerea demisiei, salariatul a ... (vezi toată discuția)