avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zilele de concediu de odihna intra in calcului zilelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zilele de concediu de odihna intra in calcului zilelor de preaviz pentru demisie?

in perioada zilelor de preaviz la demisie, intra si zilele de concediu de odihna?
situația este urmatoarea:
- înainte de depunerea demisiei, salariatul a depus cerere de acordare a concediului de odihna, care i-a fost aprobat.
- după două săptămâini a înaintat demisia și a intrat în concediul de odihnă.
- în calitate de angajator, conform Codului Muncii, i s-a trimis instiintare de luare la cunostinta a demisiei înregistrate și s-a comunicat angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea termenului de preaviz stabilit de lege.
- angajatul nu este de acord să efectueze preavizul calculat după terminarea zilelor de concediu de odihnă, ci consideră că zilele de preaviz intră în calcul începând din ziua când și-a anunțat demisia, incluzând zilele de concediu.
CARE ESTE CALEA CORECTĂ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 6 August 2016
Corect este ceea ce sustine angajatul ... zilele de CO se suprapun cu zilele de preaviz. CO nu prelungeste durata preavizului

CO se acorda proportional cu perioada lucrata ,,, adica, de la data inceperii activitatii si pana la data incetarii c.i.m. ... aceasta perioada, dupa caz, include si perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Bani pentru zilele de concediu neluate pana la parasirea firmei Menaru Menaru Buna ziua, am o intrebare referitoare la plata concediului de odihna. cand am parasit, in urma cu vreo 6 ani, firma la care lucram, am primit la plecare banii ... (vezi toată discuția)