avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani pentru zilele de concediu neluate pana la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani pentru zilele de concediu neluate pana la parasirea firmei

Buna ziua, am o intrebare referitoare la plata concediului de odihna. cand am parasit, in urma cu vreo 6 ani, firma la care lucram, am primit la plecare banii pe zilele de concediu pe care nu mi le luasem in anuol respectiv. Acum sunt pe cale sa fiu in aceeasi situatie; urmeaza sa parasesc firma si mi-am luaat in total doua 2 zile de concediu de odihna. Am vrea sa stiu daca, fiind angajat cu carte de munca si avand stipulate 20 de zile de concediu de odihna anual, firma este obligata sa imi plateasca celelalte 18 zile. Si daca refuza, in cazul in care ar trebui sa o faca, ce solutii de recuperare a acelor bani am? Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Menaru , utilizator 19:50, 10 Iulie 2012
1, Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă, potrivit art.146 alin.4 C.mun.
Asadar, acordarea compensatiei pentru cazul încetarii contractului individual de munca se realizeaza indiferent de motivul încetarii contractului, fiind proportionala cu durata de timp care s-a scurs de la începutul anului pana la data încetarii contractului.

2. In caz de refuz, va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.
Prin urmare, odata cu incetarea contractului de munca sunt indreptatita sa primesc suma aferenta zilelor de concediu. Va multumesc pentru ras[puns. Plusez putin si revin cu o alta intrebare: concediul poate sa coincida cu perioada de preaviz? adica in conditiile in care mim se spune ca firma nu are bani, sa gasim o solutie, pot sa imi iau concediu si perioada aceea sa fie considerata si de preaviz? sau daca imi iau concediu, mai muncesc 30 de zile in preaviz dupa?
Da, CO se poate suprapune cu perioada de preaviz ... CO nu prelungeste durata preavizului, asa cum se face in cazul unui concediu medical.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Demisie scissors scissors Buna ziua, Va scriu acest e-mail in speranta ca voi gasi un raspuns la dumneavoastra,daca este posibil. In data de 13.11.2015 am fost angajat la o firma cu ... (vezi toată discuția)