Buna ziua. Mi-am inaintat demisia de la firma unde lucrez si am solicitat ca zilele de preaviz sa imi fie acoperite cu zile din concediul de odihna pe care inca nu le-am luat. Mi se comunica apoi din partea conducerii ca cererea de demisie trebuie sa imi fie aprobata, la fel si acordarea concediului in preaviz, altfel nu pot parasi locul de munca. Se poate asa ceva? Imi puteti spune cu ce articole din lege pot sa ma apar si la ce institutie sa apelez daca mi se refuza demisia? multumesc
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Acesta doar ia act de solicitarea dvs., mentionand pe cerere daca este cu sau fără preaviz.
2. Pe durata preavizului se poate lua CO. Intr-adevar, cererea de CO ar trebui sa fie aprobata de angajator.
Bună ziua!mi-am inaintat demisia...in momentul de fata sunt in preaviz(care ar trebui sa se termine la sfarsitul lunii ianuarie)...sefa mi-a dat concediu de odihna saptamana ce urmeaza (22.01-26.01)...concediu opreste perioada de preaviz si o reia dupa terminarea acestuia?va multumesc anticipat!
Solicitare demisie
DARIAE
Fiind angajat intr-o scoala generala pe functia - Administrator patrimoniu, mi-am dat demisia pe 22 iulie a.c., dupa aprobarea cererii de concediu de odihna, ... (vezi toată discuția)