avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si concediu de odihna in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si concediu de odihna in preaviz

Buna ziua. Mi-am inaintat demisia de la firma unde lucrez si am solicitat ca zilele de preaviz sa imi fie acoperite cu zile din concediul de odihna pe care inca nu le-am luat. Mi se comunica apoi din partea conducerii ca cererea de demisie trebuie sa imi fie aprobata, la fel si acordarea concediului in preaviz, altfel nu pot parasi locul de munca. Se poate asa ceva? Imi puteti spune cu ce articole din lege pot sa ma apar si la ce institutie sa apelez daca mi se refuza demisia? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 21 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cititi articolul 81 din Codul muncii. Face referire la demisie.
acest răspuns util
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Acesta doar ia act de solicitarea dvs., mentionand pe cerere daca este cu sau fără preaviz.

2. Pe durata preavizului se poate lua CO. Intr-adevar, cererea de CO ar trebui sa fie aprobata de angajator.
Bună ziua!mi-am inaintat demisia...in momentul de fata sunt in preaviz(care ar trebui sa se termine la sfarsitul lunii ianuarie)...sefa mi-a dat concediu de odihna saptamana ce urmeaza (22.01-26.01)...concediu opreste perioada de preaviz si o reia dupa terminarea acestuia?va multumesc anticipat!
acest răspuns util
Concediu de odihna nu suspenda perioada de preaviz.

Concediul de odihna nu este printre cauzele de suspendare a perioadei de preaviz.

In speta, durata preavizului si perioada de concediul de odihna se suprapun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare demisie DARIAE DARIAE Fiind angajat intr-o scoala generala pe functia - Administrator patrimoniu, mi-am dat demisia pe 22 iulie a.c., dupa aprobarea cererii de concediu de odihna, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz irina.andrei irina.andrei Buna ziua, as dori sa stiu daca concediul de odihna afecteaza perioada de preaviz. Situatia este dupa cum urmeaza: am concediu de odihna (10 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)