Buna ziua,ma numesc Andrea si as dori sa ma sfatuiasca cineva la urmatoarea problema daca se poate.Sotul meu a avut o intreprindere individuala cu activitatea de bar.Din cauza nerentabilitatii acestuia am inchis barul am radiat intreprinderea dar am ramas cu niste datorii la furnizorii de bauturi.Zilele acestea am primit o scrisoare in care i se cere sotului meu sa se prezinte la sediul firmei pt a rezolva problema,altfel il da in judecata.Din pacate situatia cu barul ne-a lasat cu multe datorii din cauza carora nu ne permitem plata furnizorilor.Intrebarea este:chiar il poate da in judecata pentru o datorie de 700 de lei chiar daca am radiat firma?Va multumesc pt raspuns.
Raspunsul este ca nu. Daca relatia contractuala a avut loc intre creditor si firma sotului dv., radiata intre timp, nu mai exista parat, deci reclamantul creditor nu are pe cine sa cheme in judecata. ;)
Va citez o parte din scrisoare."....va convocam pentru data de 11.01.2010(cred ca e o greseala dat fiind ca mai e un pic pana in 2011),orele 10,00 la sediul nostru in scopul solutionarii pe cale amiabila a situatiei create ca urmare a neachitarii sumei de 722,36 lei reprezentand contravaloarea marfurilor livrate conform facturilor.....In cazul in care in urma concilierii nu se ajunge la o solutie amiabile vom fi nevoiti sa procedam la chemarea dvs in judecata unde vom solicita pe langa debitul efectiv si dobanzi legale,precum si cheltuieli in judecata."Problema e daca e valabil stergera datoriilor si in cazul Intreprinderii Individuale sau numai SRL?Din cate am inteles la intr indiv se pot lega de persoana nu numai de firma.Va multumesc inca o data.
Vi s-a raspuns la intrebare, nu are rost sa mai insistati.
Daca firma-debitoare este radiata, nu exista "parat"...practic acesta este decedat.
Sotul dvs. in calitate de persoana fizica, nu poate avea calitate procesuala pasiva...intr-un eventual litigiu (S.C. reclamanta il da in judecata pe sotul dvs.-persoana fizica).
:offtopic:Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Editati ultimul mesaj postat, daca intre timp, nu a mai postat nimeni.