avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii furnizori
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii furnizori

Buna ziua,ma numesc Andrea si as dori sa ma sfatuiasca cineva la urmatoarea problema daca se poate.Sotul meu a avut o intreprindere individuala cu activitatea de bar.Din cauza nerentabilitatii acestuia am inchis barul am radiat intreprinderea dar am ramas cu niste datorii la furnizorii de bauturi.Zilele acestea am primit o scrisoare in care i se cere sotului meu sa se prezinte la sediul firmei pt a rezolva problema,altfel il da in judecata.Din pacate situatia cu barul ne-a lasat cu multe datorii din cauza carora nu ne permitem plata furnizorilor.Intrebarea este:chiar il poate da in judecata pentru o datorie de 700 de lei chiar daca am radiat firma?Va multumesc pt raspuns.
Raspunsul este ca nu. Daca relatia contractuala a avut loc intre creditor si firma sotului dv., radiata intre timp, nu mai exista parat, deci reclamantul creditor nu are pe cine sa cheme in judecata. ;)
cum sa il dea in judecata daca firma e radiata?
Va citez o parte din scrisoare."....va convocam pentru data de 11.01.2010(cred ca e o greseala dat fiind ca mai e un pic pana in 2011),orele 10,00 la sediul nostru in scopul solutionarii pe cale amiabila a situatiei create ca urmare a neachitarii sumei de 722,36 lei reprezentand contravaloarea marfurilor livrate conform facturilor.....In cazul in care in urma concilierii nu se ajunge la o solutie amiabile vom fi nevoiti sa procedam la chemarea dvs in judecata unde vom solicita pe langa debitul efectiv si dobanzi legale,precum si cheltuieli in judecata."Problema e daca e valabil stergera datoriilor si in cazul Intreprinderii Individuale sau numai SRL?Din cate am inteles la intr indiv se pot lega de persoana nu numai de firma.Va multumesc inca o data.
@dea30

Vi s-a raspuns la intrebare, nu are rost sa mai insistati.

Daca firma-debitoare este radiata, nu exista "parat"...practic acesta este decedat.

Sotul dvs. in calitate de persoana fizica, nu poate avea calitate procesuala pasiva...intr-un eventual litigiu (S.C. reclamanta il da in judecata pe sotul dvs.-persoana fizica).

:offtopic:Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Editati ultimul mesaj postat, daca intre timp, nu a mai postat nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in cazul unui proces in care parata , intreprindere individuala a fost radiata doomy852 doomy852 Astazi am aflat pronuntarea intr-un dosar in care parata este Intreprinde Individuala iar reclamanta Parohia Romana. Parata a fost obligata la plata sumei de ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa deschid proces? Sylvian Sylvian vreau sa dau in judec o firma care este din bucuresti .Unde trebuie sa deschid procesul .,la ei sau pot si in orasul in care locuiesc eu ?Multumesc pt ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu o parere! doomy852 doomy852 Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu o parere daca se poate . O sa detaliez pe scurt speta. Pe data de 15 feb 2012 Reclamanta A cheama in judecata pe ... (vezi toată discuția)