Va rog sa ma ajutati cu o parere daca se poate . O sa detaliez pe scurt speta.
Pe data de 15 feb 2012 Reclamanta A cheama in judecata pe Parata B (Intreprindere Individuala ) cerandu-i sa refaca o lucrare de termopan executata in urma cu aproximativ 2 ani pe temeiul ca nu a fost executata corespunzator .
In timpul procesului Parata I.I. a fost radiata de la Reg Com fara a aduce la cunostinta instantei de acest lucru si continuand astfel procesul pana acum 2 saptamani cand a fost pronuntata solutia:
Parata a fost obligata la plata sumei de 5000ron (sau refacerea lucrarii ) + cheltuieli de judecata in valoare de 1800 ron .
Posibilitate recurs in 15 zile.
Intrebarea care se pune :
1) Avand in vedere ca I.I. a fost radiata , inteleg ca nu se mai poate pune in executare solutia instantei decat daca se indreapta impotriva persoanei fizice care a detinut intreprinderea . Este corect ?
2) Se mai poate formula recurs ?
3) Pot fi sanctionat ca am continuat procesul , am semnat acte in cadrul procesului , am pus stampila intreprinderii pe diverse acte din cadrul procesului , nu am adus la cunostinta instantei ca intreprinderea a fost radiata ?
4) Care ar fi cea mai convenabila solutie pentru mine(parata) ?
Va rog sa ma ajutati deoarece stiu ca dvs aveti cunostintele necesare pentru a ma indruma .
1
Firma fiind radiata, legal nu mai exista (nu mai are personalitate juridica.
Persoana fizica exista si are intreaga raspundere (civila, administrativa si penala) a faptelor sale care, eventual, au prejudiciat o terta persoana..
2
NU
3
DA (civil, administrativ si penal)
4.
Sa negociati cu reclamantul si sa ajungeti la un compromis amiabil, egal avantajos pe care sa-l materializati intr-un inscris autentic sau, si mai bine, printr-o hotarare a instantei (de expedient)