avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Va rog sa ma ajutati cu o parere!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Va rog sa ma ajutati cu o parere!

Buna seara ,

Va rog sa ma ajutati cu o parere daca se poate . O sa detaliez pe scurt speta.

Pe data de 15 feb 2012 Reclamanta A cheama in judecata pe Parata B (Intreprindere Individuala ) cerandu-i sa refaca o lucrare de termopan executata in urma cu aproximativ 2 ani pe temeiul ca nu a fost executata corespunzator .
In timpul procesului Parata I.I. a fost radiata de la Reg Com fara a aduce la cunostinta instantei de acest lucru si continuand astfel procesul pana acum 2 saptamani cand a fost pronuntata solutia:
Parata a fost obligata la plata sumei de 5000ron (sau refacerea lucrarii ) + cheltuieli de judecata in valoare de 1800 ron .
Posibilitate recurs in 15 zile.

Intrebarea care se pune :

1) Avand in vedere ca I.I. a fost radiata , inteleg ca nu se mai poate pune in executare solutia instantei decat daca se indreapta impotriva persoanei fizice care a detinut intreprinderea . Este corect ?
2) Se mai poate formula recurs ?
3) Pot fi sanctionat ca am continuat procesul , am semnat acte in cadrul procesului , am pus stampila intreprinderii pe diverse acte din cadrul procesului , nu am adus la cunostinta instantei ca intreprinderea a fost radiata ?
4) Care ar fi cea mai convenabila solutie pentru mine(parata) ?
Va rog sa ma ajutati deoarece stiu ca dvs aveti cunostintele necesare pentru a ma indruma .
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:09, 28 Noiembrie 2013
Buna ziua

1
Firma fiind radiata, legal nu mai exista (nu mai are personalitate juridica.
Persoana fizica exista si are intreaga raspundere (civila, administrativa si penala) a faptelor sale care, eventual, au prejudiciat o terta persoana..
2
NU
3
DA (civil, administrativ si penal)
4.
Sa negociati cu reclamantul si sa ajungeti la un compromis amiabil, egal avantajos pe care sa-l materializati intr-un inscris autentic sau, si mai bine, printr-o hotarare a instantei (de expedient)
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in cazul unui proces in care parata , intreprindere individuala a fost radiata doomy852 doomy852 Astazi am aflat pronuntarea intr-un dosar in care parata este Intreprinde Individuala iar reclamanta Parohia Romana. Parata a fost obligata la plata sumei de ... (vezi toată discuția)
Raspundere avocat (va rog, am nevoie urgent de un sfat) doomy852 doomy852 Buna seara, In cazul unui proces intre parata Intreprindere Individuala si reclamant persoana fizica cine raspunde in urmatoarea situatie eu sau ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna admite in parte? CIndyanca CIndyanca Sunt intr-un proces ce dureaza de aproape 2 ani.(reclamant).in august am castigat procesul pe motiv de calitate slab procesuala a paratei dar sa facut ... (vezi toată discuția)