In cazul unui proces intre parata Intreprindere Individuala si reclamant persoana fizica cine raspunde in urmatoarea situatie eu sau avocatul)
-intreprinderea individuala este radiata in timpul procesului si ii aduc la cunostinta avocatului acest lucru insa el ia decizia de a nu aduce la cunostinta instantei despre acest lucru si continua procesul.
-procesul este pierdut insa avocatul vrea sa faca recurs in numele aceleeasi firme , care dealtfel este radiata spunand ca raspunderea este a lui in ceea ce priveste acest "fals" ca sa zic asa .
Este intradevar asa ? Eu mi-am facut datoria de a aduce la cunostinta avocatului toate noutatile si e suficient sau pot fi tras si eu la raspundere ca nu am adus la cunostinta personal instantei de cele intamplate ?
Ce ma sfatuiti sa fac ? Se poate semna un contract prin care intradevar sa raspunda doar avocatul de recurs si de ascunderea faptului ca firma este radiata ?
Instanta nu va trage la raspundere.
Vorbiti cu avocatul dvs. ca sa va lamuriti.
Daca aveti aspecte de drept penal si exista anumite probleme cu avocatul dvs. aveti dreptul de a consulta alt avocat.
Daca aveti avocat trebuie sa il ascultati sau sa renuntati la el daca nu aveti incredere in el.
Cata vreme ati semnat un contract de asistenta juridica cu un avocat acesta are obligatia de a face toate demersurile necesare in reprezentarea dvs in proces. Hotararea instantei nu poate fi pusa in sarcina avocatului si acesta nu raspunde pentru hotararile date de instanta, obligatia oricarui avocat fiind una de diligenta. Daca insa, in cadrul procesului avocatul a facut erori si a incalcat indatoririle pe care le avea, exista un caz de raspundere civila profesionala sau disciplinare, avocatul avand obligatia de a se asigura in acest sens. Ce puteti face dvs, daca apreciati ca avocatul nu si-a respectat indatoririle este sa ii cereti explicatii in primul rand lui, iar apoi va puteti adresa conducerii Baroului.