Am avut inainte de recodificare codurile CAEN 7221, 7222,7230 si 7240 toate la norma de venit. In urma recodificarii automate(presupun) aceste 4 coduri s-au transformat in 16 alte coduri. In urma notificarii trimise de finante prin care imi spuneau ca trebuie sa-mi schimb certificatul de inregistrare (in martie 2010) am fost la registrul comertului si am renuntat la 15 dintre ele ramanand doar cu 6201. (unele din ele 5811 - activitati de editare a cartilor, 5813 - activitati de editare a ziarelor, chiar nu stiu cum au putut deriva din Editare de programe (7221), Consultanta si furnizare re alte produse software (7222), Prelucrarea informatica a datelor (7230) sau activitati legate de bazele de date (7240)). Pot sa apara probleme de aici, in urma recodificarii automate sa ma trezesc peste un an, doi cum ca am avut coduri care nu s-au incadrat la norma de venit (desi eu nu le-am ales) si trebuia sa tin de fapt contabilitate in partida simpla?!
In ritmul in care se schimba legile nu cred ca va poate da cineva un raspuns care sa va multumeasca in legatura cu ce se va intampla peste un an sau doi...Nu vad ce probleme ati avea legate de incadrarea pe norma de venit, legat de codurile existente.
D-nul Sad, ca PFA aveam anumite coduri caen, pe baza diplomei de licenta, toate legate de IT. In 2008 sau cand s-au schimbat codurile CAEN se pare ca registrul comertului a purces la schimbarea automata si din codurile mele vechi de pe IT m-am trezit cu codurile noi pe IT + coduri legate de editarea de carti / ziare (pentru care nu as avea pregatirea necesara oricum). Cu alte cuvinte la registru pentru o perioada (pina cand am fost si am depus optiunea mea legata de codurile CAEN) am avut pe langa codurile specifice IT-ului si alte coduri aiurea. In constatatorul eliberat de registrul comertului in urma depunerii mentiunilor cu codurile CAEN alese imi aparea cum ca am renuntat la toate codurile puse aiurea de ei. De aia am pus intrebarea asta, nu se poate ca peste o vreme sa se trezeasca unu de la finante, stai ca tu ai avut si codurile astea trecute, uite ai renuntat la ele abia in martie 2010, din 2008 cand au fost schimbate automat pina in 2010 cand ai depus mentiunile legate de codurile CAEN nu trebuia sa fii la norma de venit avand codurile alea...
Registrul comertului nu a putut sa faca recodificarea din oficiu, ci doar la cererea expresa a titularului PFA sau a unei persoane imputernicite conform legii. Oricum, din codurile vechi existente prin dezagregare au rezultat un numar de coduri suplimentare, care inteleg ca le-ati radiat. Nu cred ca trebuie sa fiti stresat din aceasta cauza...nu cred ca au timp ( nici inspiratia, zic eu) ca cei de la finante sa faca investigatii in legatura cu codurile pe care le are un comerciant sau altul.