Am fost implicat intr-un accident rutier in afara Bucurestiului ,unde la un moment dat am vrut sa intorc autoturismul( mentionez nu era nici o restrictie in zona),am dat semnal , un autoturism de pe a doua banda imi acorda prioritate,avansez pe a doua banda si ma opresc sa ma asigur timp in care un scuter vine cu viteza pe banda intai se balanseaza se dezechilibreaza intra pe banda a doua unde ma acroseaza in partea dreapta a masini apoi se duce taras pana in bordura.
Cobor ii dau primul ajutor,sun la 112 de 3 ori unde anunt ce sa intamplat,vin doua echipaje de politie se uita la masina si la scuter si spun ok mergeti cu persoana la spital (mentionez ca politia nu a facut nici o masuratoare),salvarea nu ajunsese nici dupa 7-8 min de asteptare si am transportat persoana la spital.
In aceiasi zi cand sa plec de la spital prietena mea este si ea lovita de un scuter chiar in fata spitalului si iar chem ambulanta,vine politia cere date despre intamplare etc.
A doua zi ma prezint la politie unde politistul imi spune ca ma incadreaza la "fuga de la locul accidentului":( (cu toate ca politia ma trimis la spital) si vatamare corporala din culpa (eu fiind oprit pe loc iar scuterul acrosandu-ma) si a trebuit sa dau declaratie,s-au facut masuratori la fata locului si mi sa luat alcolemia ,iar intr-un final imi da o dovada" fara drept de circulatie" .
Victima a depus plangere dupa ce a iesit din spital,a fost la iml unde ia dat 80-90 zile de ingrijiri pentru fractura de tibie ,vrea in jur de 5000 E si este indrumat de politist in tot cea ce declara sau orice actiune intreprinde si am aflat si ca stie tot ce vorbesc eu cu politistul si tot ce declar .
Problema e ca procesul nu a inceput nici acum din luna Mai iar carnetul este suspendat fara sa primesc macar o dovada de circulatie si mai ciudat este faptul ca am fost incadrat si la fuga de la locul accidentului cu toate ca politia nu a luat masurile legale la fata locului iar victima a declarat la spital ca a " cazut pe strada ".
Astept o solutie si raspund la eventualele intrebari,va multumesc anticipat !
:(
In mod normal,dupa ce ati dus victima la spital ,trebuia sa va intoarceti la fata locului pentru constatari.
Trebuie sa faceti dovada faptului ca politistul a fost cel care v-a trimis la spital,cu probatoriile pe care le veti adiministra in aparare si faptului ca va aflati in imposibilitate de a va reintoarce,desi motivul invocat,nu prea subzista ,situatie avuta probabil in vedere si de agentii constatatori.
Este vorba despre vatamare coroporala din culpa,fiind incidente prevederile art.184 al.2 si 4 c.pen(fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani).
Pentru fuga de la locul accidentului pedeapsa prevazuta de lefe este de la 2 ani la 7 ani,in masura in care va fi dovedita aceasta infractiune.
Aveti doua posibilitati sa va intelegeti cu partea vatamata si sa isi retraga plangere,inlaturand raspundere dvs penala in infractiunea de vatamare corporala,conform prevederilor Legii nr.202/2010
In virtutea prevederilor aceleiasi legi(art.XVIII/43),aveti posibilitatea recunoasterii faptelor,situatie in care sanctiunile aplicate vor fi reduse cu 1/3.
In functie de antecedentele dvs penale,de atitudinea din timpul cerceterilor,de alte circumstante personale,care pot fi avute in vedere la dozarea pedepsei,este posibila o condamnare cu suspendarea executarii (art.81 c.pen)
In situatia in care veti fi condamnat de catre instanta permisul va fi anulat ,urmand sa puteti depune actele pentru redobandirea lui la 1 de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.