Ieri mi s-a intamplat o chestie naspa. Am mers la scoala sa o scot pe sora mea, aceasta a venit, iar cand am plecat de pe loc cu masina sa merg acasa, am trecut pe langa o masina, din acea masina o fata a deschis usa si si-a scapat telefonul sub roata mea de la masina pe care am si calcat. La telefon ii s-a spart ecranul, dar problema este alta. Fetita cand si-a scapat telefonul, aceasta a incercat sa il ia de la roata si din cate am inteles aceasta s-a lovit la mana. Am oprit masina, a venit fetita cu telefonul in mana si mi-a spus: "mi-ai spart ecranul de la telefon", nu a precizat absolut nimic ca s-a lovit la mana sau ceva de genul. Mama ei in schimb mi-a spus: "era sa o lovesti la mana, dobitocule. de ce nu te uiti in oglinzi", eu m-am uitat dar nu am vazut-o ca s-a dus la roata incercand sa iti ia telefonul. Mama ei a plecat de la masina mea si a inceput sa ma injure iar eu am zis sa plec si eu la randul meu, sa nu imi mai bat capul si cu asta stiind ca nu eu am fost vinovat ca i-am spart telefonul, fiind de vina fetita care ii neatenta si nu poate sa tina un lucru in mana fara sa nu il scape pe jos. Toate bune si frumoase, am ajuns acasa si ghiciti ce. Dupa exact 10 minute, politia a fost in fata portii mele acuzandu-ma de vatamare corporala din culpa si fuga de la locul accidentului. Mi-au luat permisul si am primit o dovada fara drept de circulatie pana se termina dosarul penal. Aparent mama a fost cu fetita la spital si a spus ca a accidentat-o un baiat, cand de fapt a fost doar julita (julita mult spus) la mana. Mi s-au luat probe de sange etc.
Deci sa rezum, sunt suspect intr-un dosar penal pentru vamatare corporala din culpa si fuga doar pentru o fetita neindemanatica, care isi scapa telefonul sub roata mea si incearca sa si-l ia fara sa realizeze carui pericol se expune (ca este mai important telefonul nu?). Eu mergeam cu maxim 5-10km/h pentru ca in fata mea era alt grup de copii si eram atent la el, fetita pur si simplu a aparut de nicaieri. Stiind toate astea, as vrea sa va cer parerea. Cat de grav este aceasta infractiune? Politistii au facut tot posibilul sa scrie acolo ca fata nu a fost aproape deloc accidentata sau asa, au scris si ca nu a fost chiar fuga, ca eu de fapt am mers acasa sa o duc pe sora mea, nu sa fug de acel "accident". Toti politistii mi-au spus ca nu am facut bine ca am plecat de la accident si ca trebuia sa stau acolo sa chem politia. Dar din perspectiva mea, de ce sa sun la politie pentru ca am calcat pe un telefon si l-am spart? (nestiind atunci ca fata s-a lovit la mana). Ce pot patii pana la urma? Am sanse ca acest dosar sa fie clasat, sa nu patesc absolut nimic? Ca pana la urma nu am fost de vina cu nimica, zic eu.