avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tamponare si fuga de la locul faptei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tamponare si fuga de la locul faptei

Buna ziua, in ziua de 10 martie 2017, am suferit o tamponare ușoară în trafic în orașul Urziceni. Cel care m a lovit, a fugit de la locul faptei demarand in trombă, deși eu am tras pe dreapta sa vorbim si sa ne intelegem amiabil....In aceasta situatie m am prezentat la poliția Urziceni arătând dovada video cu filmarea tamponarii si fuga celui vinovat fiind vizibile auto si nr de înmatriculare al vehiculului in culpa. Agentul care mi a preluat cazul, mi a luat o declarație si proba video pentru vizualizare si mi a dat autorizarea de reparații pentru 30 zile urmând ca la 24h de la producerea tamponarii, dacă respectivul nu se prezintă la secție pentru a anunța fapta, se va considera infracțiune. Deși am sunat sa ma interesez, agentul mi a spus ca se ocupa colegii si colegii mi au spus ca agentul de caz, practic sunt plimbat de la unul la altul fara a avea vreo informație certă cu cele întâmplate. Doresc sa stiu ce pasi trebuie urmați pentru a mi repara masina si cel răspunzător sa plătească pentru fuga de la locul incidentului si tamponare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:31, 18 Martie 2017
Ati suferit vreo vatamare in urma accidentului?
Vătămare corporală nu. Masina in schimb este afectată pe toată partea stângă.
Nu poate fi vorba de savarsirea vreunei infractiunii.
Atunci fuga de la locul faptei și neprezentarea in 24h de la incident la sectia de politie, cum scrie la lege, cum se numeste ?
Are obligatia sa se prezinta la unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul in 24 h pentru intocmirea documentelor de constatare, nu se prezinta e contraventie, nu infractiune.

Alte discuții în legătură

Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului sperantagabi sperantagabi faptu ca un conducator auto paraseste locul acidentului chear daca nu au fost victime se considera a fi infractiune (vezi toată discuția)