avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului

faptu ca un conducator auto paraseste locul acidentului chear daca nu au fost victime se considera a fi infractiune
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:31, 3 Septembrie 2011
sperantagabi a scris:

faptu ca un conducator auto paraseste locul acidentului chear daca nu au fost victime se considera a fi infractiune


Nu, nu este intrunit continutul constitutiv al infractiunii de parasire a locului accidentului.
Chiar daca nu au fost victime parerea mea e vorba tot de o infractiune. Prin parasirea locului fapte se denatureaza intregul proces de cercetare si de stabilire a vinovatiei. Daca erati baut cand ati comis fapta si din cauza asta ati fugit?
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
(3) Nu constituie infractiune parasirea locului accidentului cand:
a)in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

b) conducatorul vehiculului, in lipsa altor mijloace de transport, transporta el insusi persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara in masura sa acorde asistenta medicala necesara si la care a declarat datele personale de identitate si numarul de inmatriculare sau inregistrare a vehiculului condus, consemnate intr-un registru special, daca se inapoiaza imediat la locul accidentului;
c)conducatorul autovehiculului cu regim de circulatie prioritara anunta de indata politia, iar dupa terminarea misiunii se prezinta la sediul unitatii de politie pe a carei raza de competenta s-a produs accidentul, in vederea intocmirii documentelor de constatare;
d)victima paraseste locul faptei, iar conducatorul de vehicul anunta imediat evenimentul la cea mai apropiata unitate de politie.

Userul nu aminteste ca a consumat alcool.
In speta, discutam doar de o contraventie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nu se considera "fuga de la locul accidentului" daca te prezinti la cel mai apropiat post de politie ATENTIE Am scris post de politie!!!!!! Daca nu au fost victime Te poti deplasa cu masina (masinile) pentru a optine dovezile de circulatie. Iar daca in cazu in care au intervenit si vatamare corporala Atunci nu ai voie sa parasesti locu accidentului Sa scimbi pozitia masini sau a masinilor inplicate in accident Tot o data ai obligatia sa conservi urmele rezultate din accident ( urme de franare, de loviri a parapetiilor , pomii si etc) toate aceste dovezi elucideaza cauza si vinovatu de producerea accidentului .Cred ca am fost destul de clar Aceste lucruri se gasesc si la intrebari din chestionar la examen de sala cu politia
Daca in urma accidentului au rezultat numai pagube materiale conducatorii auto implicati in accident trebuie sa "fuga de la locul accidentului" ca sa se prezinte la politie pentru ca sa declare evenimentul rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar fuga de la locul accidentului scorpionul10 scorpionul10 Daca am fost scos de sub urmarie penala pentru vatamare din culpa(victima a avut 3 zile ingrijiri), se justifica inca mentinerea incadrarii de fuga de la ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului producerii accidentului! DragusanuAl96 DragusanuAl96 Buna ziua, am fost implicat intr-un accident in care in timp ce efectuam manevra de depasire a unei carute in panta, un biciclist a venit cu viteza si a intrat ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului Exlicit Exlicit Un amic a fugit de la locul unui accident care s-a soldat cu pagube materiale pentru victima , nu foarte grave , pateste ceva daca a fugit de la locul ... (vezi toată discuția)