Am terminat o facultate la stat in 2006, apoi am lucrat cu contract de munca in strainatate. Chiar daca onorez si in prezent acest contarct de munca urmez o alta facultate cu taxa. O sa devin mamica si vreau sa renunt la munca in strainatate, adik sa raman in Romania sa nasc si sa-mi cresc copilul si sa termin facultatea in acelasi timp. Intrebarea este primesc aceasta indemnizatie de crestere a copilului ca sunt studenta sau nu? (nu stiu daca se ia in calcul contractul de munca avut in strainatate, avand in vedere ca am muncit acolo si nasc in Romania )
Conform OUG 111/2010 puteti primi o asemenea indemnizatie daca urmati fara intrerupere cursurile de zi ale unei facultati, Cit priveste munca in strainatate nu se ia in nici un fel in calcul.
1. OUG 111/2010 spune ca in vederea acordarii indemnizatiei pentru CCC, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.
2. Luati legatura cu Agentia de Prestatii Sociale sa va spuna ce acte trebuie sa depuneti pentru perioada lucrata in strainatate.