avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Romancele gravide care lucreaza legal in strainatate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Romancele gravide care lucreaza legal in strainatate beneficiaza de drepturile acordate mamelor de catre legislatia romana ?

Sunt insarcinata , lucrez cu carte de munca in Italia si vreau sa ma intorc sa nasc in Romania .Pot beneficia de ajutor pentru cresterea copilului conform legilor romanesti?Ce documente imi trebuiesc si care sunt drepturile mele?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:53, 1 Iunie 2011
1. OUG 111/2010 spune ca in vederea acordarii indemnizatiei pentru CCC, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.

2. Pentru aceasta luati legatura cu Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care va spune si ce documente sa aduceti din strainatate. Intrati pe [ link extern ] /

3. Tot OUG 111/2010 spune ca se acorda CCC si indemnizatia aferenta in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Zado Zado As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in Tara si sa muncesc legal in strainatate in tot acest timp (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru mamici Martin/ Martin/ Se poate primi indemnizatie daca ai lucrat in strainatate inaintea nasterii? Daca da ce acte avem nevoie? Multumesc (vezi toată discuția)