avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in Tara si sa muncesc legal in strainatate in tot acest timp
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 20 Noiembrie 2011
OUG 111/2010, art.2 (6) In vederea acordarii drepturilor prevazute la alin. (1), persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.

Va trebui sa aflati daca statul in care lucrati aplica Regulamentele amintite si care sunt conditiile.
Ma refer Mai exact daca acum beneficiez de indemnizatie pot sa lucrez in alta Tara ue cu contract de munca in aceasta perioada
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Zado, utilizator
Nu beneficiati numai de indemnizatie. Legea v-a scutit de prestarea muncii acordandu-va concediu platit pentru a sta cu copilul, asigurand cresterea si ingrijirea lui.
Daca veti presta activitati profesionale indemnizatia inceteaza a mai fi platita (art.16 lit.i.
Puteti solicita incetarea concediului si reluarea activitatii.
Zado a scris:

Ma refer Mai exact daca acum beneficiez de indemnizatie pot sa lucrez in alta Tara ue cu contract de munca in aceasta perioada



Nu puteti sa lucrati , intrucat relaizarea de venituri supuse impozitului pe venit in perioada CCC va duce la suspendarea platii indemnizatiei incepand cu luna urmatoare celei in care ati realizar venituri.
Da realizes venituri dar in Alta Tara si nu plec cu contract din Tara plec pe cont propriu

Alte discuții în legătură

Eligibila sau nu pentru indemnizatia de crestere a copilului kovacsendre kovacsendre Buna ziua! Domnisoara X lucreaza in Marea Britanie, ca self employed (PFA?) din august 2010 pana in prezent. Si-a platit taxele in UK, este cu totul la zi. ... (vezi toată discuția)
Romancele gravide care lucreaza legal in strainatate beneficiaza de drepturile acordate mamelor de catre legislatia romana ? AlinaGondos AlinaGondos Sunt insarcinata , lucrez cu carte de munca in Italia si vreau sa ma intorc sa nasc in Romania .Pot beneficia de ajutor pentru cresterea copilului conform ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreeaolariu andreeaolariu Care sunt conditiile care trebuie intrunite pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului in Romania? In momentul de fata lucrez in Finlanda, dar vreau ... (vezi toată discuția)