avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eligibila sau nu pentru indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eligibila sau nu pentru indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua!
Domnisoara X lucreaza in Marea Britanie, ca self employed (PFA?) din august 2010 pana in prezent. Si-a platit taxele in UK, este cu totul la zi.
Luand in considerare prevederile legii din acest stat, ea va primi lunar 490 de lire timp de aprox. 9 luni. in cazul in care ea va naste in tara (Romania), poate cere indemnizatia din Ro in schimbul celei din UK?
Daca da, care va fi suma indemnizatiei? Si, eventual, care sunt pasii de baza in rezolvarea acestui caz?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 6 Martie 2012
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie sa fie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
- in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit
- este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
- are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
- locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

În vederea acordării indemnizatiei pentru CCC, persoanele care au realizat activităţi
profesionale în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state care aplică prevederile
Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, denumit în continuare Regulament, beneficiază de totalizarea perioadelor de activitate realizate în aceste state în condiţiile prevăzute de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Romancele gravide care lucreaza legal in strainatate beneficiaza de drepturile acordate mamelor de catre legislatia romana ? AlinaGondos AlinaGondos Sunt insarcinata , lucrez cu carte de munca in Italia si vreau sa ma intorc sa nasc in Romania .Pot beneficia de ajutor pentru cresterea copilului conform ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Zado Zado As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in Tara si sa muncesc legal in strainatate in tot acest timp (vezi toată discuția)
Strainatate johnny89 johnny89 Salut!Am tot cautat ,pe internet,raspuns la urmatoarea intrebare,insa fara sorti de izbanda: -Ce acte sunt necesare pt a dovedi autoritatilor romane,ca am ... (vezi toată discuția)