avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovada acceptare succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovada acceptare succesiunea

Cineva sustine ca " sotia supravietuitoare si fiul defunctului nu au acceptat succesiunea in termenul prevazut de lege de 6 luni de la data deschiderii acesteia desi acestia au locuit si gospodarit impreuna in acelasi imobil , ultimii ocupandu-se si de funerariile defunctului " si ca atare el reclamantul prin cererea facuta primariei ........... "
Intrebare: Cum poate dovedi ca sotia supravietuitoare nu a acceptat succesiunea sotului sau ?
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 02:52, 19 Aprilie 2008
Daca a plecat din imobil dupa decesul sotului se considera ca a renuntat la succesiune.
Daca a ramas in imobil, se considera accepatare tacita a succesiunii.
Totusi, pt ce s-a facut cerere la primarie? O succesiune se dezbate la un notar sau in caz de neintelegere intre mostenitori, la instanta.
fond funciar dobandit in timpul casatoriei si expropriat de stat , in fapt sotia a ramas in imobilul fost domiciliu comun , sotul ulterior desi nu a divortat s-a separat avand un alt ultim domiciliu iar fiul a locuit in alta parte unde a si decedat
In mod sigur se va ajunge la proces si este bine sa se faca un studiu concret de caz de catre un avocat care sa cunoasca toate amanuntele.
Procesele de acest fel depind in mod exclusiv de probatoriul administrat in cauza si orice discutii pot fi fara efect.
Faptul ca nu s-a locuit in acel imobil nu este de natura de a da o turnura decisiva procesului.

avocat Claudiu Lascoschi
Scuze.REVIN.
Daca au locuit in imobilul ce face parte din masa succesorala ( si nu in altul care nu face parte din aceasta masa) castiga eventualul proces cei ce au locuit, mai ales daca au si participat la cheltuielile de inmormantare.
Oricum sa nu va duceti fara avocat la proces ca in justitie nu se stie niciodata ceea ce iese si puteti gafa aiurea prin instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca sotia a ramas un timp in posesia imobilului masa succesorala, se considera ca a acceptat tacit succesiunea, mai ales daca a platit si cheltuieli de intretinere sau impozite.
Nu vad de ce s-ar ajunge la proces daca sotia defunctului si fiul ajung la o intelegere si, eventual la o partajare voluntara a bunurilor din masa succesorala.

Desigur, problema revendicarii si cine are calitatea de a cere acest lucru, este cu totul alta cauza. Reveniti cu detalii.

av. Alexandru R. Popescu

Alte discuții în legătură

Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote, plata impozitului favex favex O familie, sot, sotie si un fiu. Decedeaza sotia in 2015 masa succesorala fiind un imobil. In perioada de optiune succesorala sotul ramane in imobil. Fiul face ... (vezi toată discuția)
Succesiune - sot mostenitor mboletta mboletta Va rog sa raspundeti cu detalli despre aceasta speta; Decedat fara urmasi - masa succesorala compusa din casa, teren plus un teren arabil. Casa si terenul ... (vezi toată discuția)