avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reevaluare ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reevaluare ipoteca

am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in 2005. la momentul respectiv imobilul a fost evaluat la 106000 ron, valare care acoperea 133%din valoarea creditului prevazut in contract. anul acesta, dupa ce am reinnoit polita de asigurare pe suma asigurata initiala, mi s-a spus de la banca faptul ca impobilul a fost reevaluat (fara sa vina vreun evaluator la mine acasa), si ca trebuie sa fac asigurare pentru o suma asigurata mai mare cu aprox 40%. nu am fost ionformata in scris despre acest fapt asa cum prvede in contract. este legal sa imi ceara sa asigur imobilul la o valoare mai mare, desi valoarea initiala acopera clauzele prevazute in contract?
Cel mai recent răspuns: nseitan , utilizator 15:46, 21 Decembrie 2010
Verificati contractul de credit si aflati daca exista o clauza care sa permita aceasta operatiune, pe parcursul derularii contractului.

Solicitati-le sa va notifice in scris, precizand si temeiul legal in baza caruia exista aceasta obligatie a dvs.
va multumesc pentru raspuns. in contractul de credit, referitor la garantie, nu este specificat decat faptul ca imprumutatul trebuie sa permita reprezentantilor bancii sa verifice scriptic si material garantia, ca banca nu impune subasigurarea imobilului si ca, contractantul poate sa aleaga daca subasigura imobilul la valoarea pietei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate bancara- reevaluare ?! Badger Badger Buna ziua, Sunt un client volksbank Romania, aceasta banca detine o ipoteca de rang 1 pe un imobil al meu din anul 2008, iar acum in 2010 ma trezesc cu o ... (vezi toată discuția)
Cesiune polita asigurare nea dan nea dan O sa incerc sa fiu cat mai explicit si mai concis posibil. Am un credit de 22500 Euro pentru care s-a pus ipoteca un apartament de 75000 Euro. Sunt obligat, si ... (vezi toată discuția)
Asigurare partiala locuinta credit prima casa ionuca ionuca S-a contractat o suma de 30000 euro cu credit Prima Casa, iar locuinta este 60000 euro, valoarea politei de asigurare in favoarea bancii/statului care va fi ... (vezi toată discuția)