avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vrau sa trec apartamentul pe numele meu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vrau sa trec apartamentul pe numele meu

buna dimineata
Am dori un sfat in ceea ce priveste apartamentul pe care socrul nostru l-a cumparat in ianuarie 2005 , pe cand noi ne aflam in strainatate , pe numele dansului .
Vrem sa trecem apartamentul pe numele unuia dintre noi sau al ambelor nume(al meu si al sotului )
si sa gasim o modalitate cat mai ieftina (da ,stiu toti vrem asta) ceva donatie sau poate mostenire ...
Ce modalitati sunt pt aceeasta schimbare si care este cea mai usoara cale legala ,fara batai de cap si multi bani?
specific ca nu avem probleme in ceea ce priveste acordul socrului sau alte probleme care sa ne preseze lla aceeasta schimbare , insa totul e pe numele dansului si nu-l pot chema la infinit pt orice problema.
insa mai e si satisfacerea muncii noastre ....
multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:18, 20 Martie 2008
Donatia implica aceleasi costuri ca vanzarea, deci iese din calcul. Testamentul e teoretic in regula, insa nu obtineti proprietatea decat la decesul socrului.

Parerea mea e ca ati putea incheia un contract de intretinere, in care in schimbul intretinerii sale, socrul va transfera proprietatea asupra apartamentului. Nu stiu insa ce taxe implica.
Sunt de acord cu Andreea Lisi, un contract de intretinere ar rezolva problema dvs.
multumesc pt sfaturi si intr-un timp asa de scurt.
inca o intrebare va rog mult
ce pasi trebuiesc urmati pt incheierea unui contract de intretinere?
si daca se cunosc costurile ce implica acesta
chiar si o apreciere , e binevenita daca a mai facut cineva un asemenea contract...
multumesc pt raspunsuri

Colegii s-au referit la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere viagera...care, din pacate, implica aeleasi taxe ca u contract de vanzare-cumparare neafectat de sarcini

Parerea mea este ca, daca vreti "sa stea in picioare" , un contract de V-C este cel mai indicat.

Taxele sunt de 1,5% timbru judiciar, 1,5 %-onorariu notarial, care poate fi redus cu 10-15% daca sunteti asistat de avocat. Procentele se pot calcula,daca gasii un notar binevoitor la valoarea totala de 20% din valoarea de piata a imobilului asupra caruia se transfera prorietatea.
Alexandru Radu Popescu a scris:
Colegii s-au referit la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere viagera...

Nu, ne-am referit la contractul de intretinere! O fi implicand aceleasi taxe, e foarte posibil, dar e altceva.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere- nelamuriri melcisor melcisor Buna ziua! Noi vrem sa incheiem un contract de intretinere cu socrii mei, respectiv parintii sotului. As dori sa stiu daca este cel mai avantajos contract ... (vezi toată discuția)
Act vanzare- cumparare laurentiu6 laurentiu6 buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere leleti leleti In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot ... (vezi toată discuția)