avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vrau sa trec apartamentul pe numele meu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vrau sa trec apartamentul pe numele meu

buna dimineata
Am dori un sfat in ceea ce priveste apartamentul pe care socrul nostru l-a cumparat in ianuarie 2005 , pe cand noi ne aflam in strainatate , pe numele dansului .
Vrem sa trecem apartamentul pe numele unuia dintre noi sau al ambelor nume(al meu si al sotului )
si sa gasim o modalitate cat mai ieftina (da ,stiu toti vrem asta) ceva donatie sau poate mostenire ...
Ce modalitati sunt pt aceeasta schimbare si care este cea mai usoara cale legala ,fara batai de cap si multi bani?
specific ca nu avem probleme in ceea ce priveste acordul socrului sau alte probleme care sa ne preseze lla aceeasta schimbare , insa totul e pe numele dansului si nu-l pot chema la infinit pt orice problema.
insa mai e si satisfacerea muncii noastre ....
multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:18, 20 Martie 2008
acesta e contractul de intretinere?

CONTRACT DE INTRETINERE
Incheiat astăzi ………………….
la ……………………………

I. PÃRTILE CONTRACTANTE

1.1. D ……………………………………….., domiciliat in …………………………………………
str. ……………………….……. nr. ……, bloc ….…...., scara ….…., etaj ……, apartament ...…… judet/sector ………………, născut la data de ……………………………………………………….. (ziua, luna, anul) in ………………………….. (localitatea)sector/judet ………………………, fiul lui …………………………… si al ……………………, posesorul buletinului (cărtii) de identitate seria …………. nr. …………… eliberat de………………...…………., cod numeric personal …………………………………… in calitate de întretinut, pe de o parte, si
1.2. D ……………………………………….., domiciliat in …………………………………………
str. ……………………….……. nr. ……, bloc ….…...., scara ….…., etaj ……, apartament ...…… judet/sector ………………, născut la data de ………………………………………………………... (ziua, luna, anul) in ………………………….. (localitatea) sector/judet ………………………, fiul lui …………………………… si al ……………………, posesorul buletinului (cărtii) de identitate seria …………. nr. …………… eliberat de………………...…………., cod numeric personal ……………………………………….. in calitate de întretinător, pe de altă parte, au convenit să incheie prezentul contract de intretinere cu respectarea următoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Intretinutul transmite intretinătorului dreptul de proprietate asupra următoarelor valori si/sau bunuri …………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………….
in scopul următoarelor prestatii in favoarea intretinutului/beneficiarul întretinerii (numele si prenumele, precum si domiciliul acestuia) …………………………………………………………….……………………………………………………………
III. OBLIGATIILE PÃRTILOR
3.1. Obligatiile întretinutului sunt următoarele
- să transmită întretinătorului bunurile care constituie obiectul prezentului contract;
- să garanteze că bunurile transmise nu au fost scoase din circuitul civil, rămânând continuu în proprietatea sa si că bunurile nu sunt grevate de sarcini sau servituti garantându-l pe între­tinător si impotriva oricărei evictiuni, totale sau partiale, conf. art. 1337 din Cod civil
3.2. Obligatiile întretinătorului sunt următoarele:
- să accepte acordarea de întretinere întretinutului/beneficiarului întretinerii pe toată du­rata prezentului contract;
- să primească în proprietate bunurile care fac obiectul acestui contract;
- să acorde întretinutului o sumă de bani echivalentä cu …………………………………………, în fiecare lună, în cazul în care executarea în natură a obligatiei nu va mai fi posibilă
IV. DURATA CONTRACTULUI
4.1. Părtile au convenit să încheie prezentul contract de întretinere pe termen de …………….….. ani începând cu data de ………………… până la data de ……………………/pe durată nelimitată
V. CLAUZE FINALE
5.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional încheiat între părtile contractante.
5.2. Prezentul contract reprezintă vointa părtilor si înlătură orice altă întelegere verbala dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.
5.3. In cazul în care părtile îsi încalcă obligatiile lor, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligatiei respective nu înseamnă că ea a renuntat la acest drept al său.
5.4. Prezentul contract a fost încheiat într-un număr de …..……..… exemplare din care …….……… astăzi …………………, data semnării lui

INTRETINUT,
INTRETINÃTOR,

Da. E totusi logic sa implice aceleasi taxe ca vanzarea...
multumesc tuturor pt raspunsuri
inca o intrebare andreea , te rog
acest contract de intretinere se face la notar ?
apoi in baza lui schimbam actele pe numele nostru?
tot la notar?
Contractul prezentat este un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Dezavantajul lui e ca bunul instrainat va fi supus raportului succesoral.

Mult succes
Alexandru, daca tu vrei sa schimbi si doctrina si practica cu acest raspuns, foarte bine, dar ma tem ca nu vei reusi! Contractul de intretinere este tratat ca atare si consacrat de cei mai priceputi civilisti, plus de practica.

Apoi, daca zici ca e contract de v-c (nu are relevanta acum, cu titlu oneros), cum sa fie supus raportului???

@danirl: nu este prevazuta conditia incheierii in forma autentica, dar ma tem ca altfel veti avea probleme la intabulare. Plus ca impozitul se retine de notar...
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere- nelamuriri melcisor melcisor Buna ziua! Noi vrem sa incheiem un contract de intretinere cu socrii mei, respectiv parintii sotului. As dori sa stiu daca este cel mai avantajos contract ... (vezi toată discuția)
Act vanzare- cumparare laurentiu6 laurentiu6 buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere leleti leleti In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot ... (vezi toată discuția)