avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoane in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoane in intretinere

Fiul sau fiica poate fi inregistrat (la locul de munca) in intretinerea tatalui in timpul concediului pentru ingrijirea copilului al mamei?
Multumesc pentru promptitudine!
Cel mai recent răspuns: BG , utilizator 15:09, 21 Decembrie 2010
da, bineinteles, mama va declara ca nu are in intretinere copilul;tatal ataseaza copie certificat nastere copil si da o declaratie ca doreste sa ia copilul in intretinerea sa, pentru calcul deducere personala de baza.
Chiar daca acest copil este sub varsta de 2 ani(mai exact 3 luni), iar mama este in concediul pentru cresterea acestuia?
Altfel spus: copilul poate sa figureze in intretinerea tatalui in situatia in care mama il creste pana la varsta de 2 ani si primeste indemnizatie pentru cresterea copilului aferenta.
Multumesc pentru promptitudine!
Da, bineinteles, am inteles intrebarea dv si v-am raspuns.Daca tatal are un salariu de baza mai mare de 3000 lei, nu se aplica niciun fel de deducere, cf norme metodologice Cod Fiscal
PS:si eu am fost in aceeasi situatie=D>
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor de la mama Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, am o salariata in situatia de mai jos : Dintr-o casatorie anterioara , femeia are o fiica in varsta de 12 ani, incredintata ei de instanta, la ... (vezi toată discuția)
Deducere personala concediu de ingrijire copil Ank27 Ank27 Este posibil ca mama sa ia in intretinere copilul, sa isi incheie concediul de maternitate si tatal sa intre in concediul de ingrijire copil?Sau copilul ... (vezi toată discuția)