avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Modificări în avocatnet.ro Limitare editare in timp - 24 de ore
Discuție deschisă în Modificări în avocatnet.ro

Limitare editare in timp - 24 de ore

Incepand de astazi, editarea mesajelor postate in forumul Avocatnet.ro se poate face doar timp de 24 de ore de la momentul postarii mesajului.

Atunci cand am pornit la drum cu functia de editare, am introdus-o ca raspuns la o nevoie reala a membrilor comunitatii. Atunci cand scrii un text, mai gresesti. Sau, daca citesti ulterior textul in cauza, iti dai seama ca n-ai explicat corect ce voiai sa spui. Asa incat,dupa momentul postarii, este normal sa existe si posibilitatea de modificare a textului scris acolo.

Ideea a fost inteleasa gresit insa, in ultima vreme, si a fost transformata in mijloc de stergere a mesajelor scrise in forum de catre oameni care vin, pun intrebari, afla raspunsul si apoi aleg sa stearga orice informatie legata de raspunsul in cauza. Sincer vorbind, o astfel de atitudine este putin deplasata mai ales in privinta celorlalti participanti la discutie, care se vad astfel lipsiti de efectul bun al raspunsului lor. Pentru ca raspunsul, in cazul respectiv, vine la o intrebare goala.

Asa incat, prin modificarea de astazi, am dorit sa oferim functiei "editeaza" rolul pe care era menita sa il aiba chiar de la inceput: factor de corectie ulterioara postarii articolului, pentru cei care vor sa-si corecteze textul sau sa il completeze imediat dupa ce au postat.

Bineinteles, asteptam opinii si sugestii cu privire la noua modificare. ;)

PS
Pentru ca aceasta modificare are si un impact asupra regulamentului, de astazi sunt acceptate mesajele consecutive, (mesaje scrise unul dupa altul, in aceeasi discutie, de aceeasi persoana, fara ca intre ele sa existe un mesaj al altcuiva) cata vreme sunt scrise la interval de timp mai mare de 24 de ore.

O seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 22:48, 5 Ianuarie 2011
cum se impaca firescul cu virtualul..
daca-i logic eu schimb ip-ul, adica ma sterg:D
eu sunt primul care-mi sterg contul..in sensul ca vreau sa vad decizia, respectiv ce ramane dupa...adica care-i responsabilitatea postacilor:)
pare angajament..orice postare..
avantaj aladin( alin):D

succes!

alt motiv e pt care ma sterg e ca fac numai pozne de la o vreme, respectiv ca ma ....indragostesc repede, si nu imi trece..si culmea, am adunat mai multe decat pot duce:D

pupici si " La multi ani!"
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
ContSters163072, utilizator
milika a scris:

cum se impaca firescul cu virtualul..
daca-i logic eu schimb ip-ul, adica ma sterg:D


..."firescul" si "virtualul". Presupunand ca la capatul propozitiei s-ar fi afland un semn de intrebare (subanteles ;) ), raspunsul este: nu trebuie sa se impace, deoarece nu au nimic de impartit. :) Un gest poate fi firesc sau nefiresc, indiferent in ce spatiu este manifestat. Depinde doar de mentalitatea si... cunostintele (ca sa zic asa!) ale celui care face gestul "cu pricina". Problemele apar TOCMAI pentru ca, aflandu-se intr-un spatiu virtual, unii de pe langa noi au senzatia ca se manifesta intr-un spatiu salbatic si necontrolat, unde razbeste cine... poate sa-si impuna propria personalitate taman prin acele gesturi NE firesti, despre care vorbeam mai-nainte...

Cat despre IP... nu sunt multe de spus. Simplu zis, nu numai IP-ul poate reprezenta identitatea dvs.pe site, sau pe internet - in general. Asa ca e posibil sa-l schimbati in zadar...:)

Despre stergerea contului, insa, daca nu ati aflat inca, postarile raman sub "Cont sters nr. x" (cam asa ceva!).

Si, pana la urma, credeti ca merita sa va faceti in fiecare zi cate un cont, sau e mai simplu si corect... sa va asumati raspunderea pentru propriile gesturi si cuvinte?

Fiecare dintre noi avem si zile mai bune, dar si zile mai proaste in care intram pe aratura (in discutii) fara sa ne dam seama. Dar, aici nu despre acest aspect era vorba atunci cand s-a pus in discutie editarea in limita a 24 de ore, ci de chestiuni cu oaresce greutate, in privinta subiectelor atinse de aspectul editarii sau stergerii dupa... cheful celui care a postat in cadrul unui topic, oricand. Prin stergerea unor postari sau fraze din cadrul unui post, se schimba sensul discutiei, iar acest fapt aduce atingere credibilitatii site-ului, in fata cititorilor, la orice moment ar fi citit un topic, post sau... raspuns. Ceea ce nu este deloc cinstit, atat timp cat, de buna-voie si nesilit de nimeni, site-ul pune la dispozitia fiecaruia dintre noi... aratura cat cuprinde. Totul e sa stii si sa-ti asumi raspunderea cum o exploatezi...

Cat despre "problema" cu dragostea... :) : calm, timpul le rezolva/le linisteste (:giggle:) pe toate! :console: ;)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
ContSters55280, utilizator
Am tot luat in considerare si ideea previzualizarii mesajelor. Pana acum un an a fost si o functie de acest gen in site. Dar am scos-o dupa ce am observat ca o buna parte dintre cei care voiau sa puna intrebari se opreau in pagina de previzualizare si erau convinsi ca mesajul e postat. Si se pierdeau intre 25 si 40% din intrebari asa. :) O sa incercam sa gasim si o alta varianta, mai utila. Avem cateva idei si e foarte probabil ca in ianuarie-februarie sa aveti o surpriza in aceasta privinta :).

@milika (sau contsters...): Daca nu ma insel e a 4 sau a 5-a oara cand iti stergi contul sa iti creezi un altul. Si acum, intrebarea care se pune este simpla: ce putem face cu astfel de utilizatori? Adica, cu ceva timp in urma era un ban de control, asa, intre stergerea unui cont si crearea altuia nou. Pentru simplul motiv ca stergerea unui cont era o decizie care implica si ceva responsabilitati din partea celui care o face.

Si ma gandesc ca si in cazul dvs. ar fi util sa reaplicam principiul. Doar asa, ca sa fie clar ca topaitul asta din cont in cont, abordand femei pe forum, e putin jenant pentru un om care are mai mult de 10-12 ani, nu? Adica, n-am nimic cu abordatul, cata vreme exista si ideea de blocaj al unor mesaje private de la cineva, dar cu topaitul inclin sa cred ca am ceva.
Ma intreb daca topaitul asta din cont sters in cont nou si iar in cont sters nu ar putea fi oprit prin simpla eliminare a optiunii de stergere a contului. Majoritatea forumurilor nu permit utilisatorului sa isi stearga contul si numai in situatii exceptionale se admite asta.

Alte discuții în legătură

Stergerea unui subiect utilinro utilinro Cum se procedeaza in cazul in care cel care a postat un mesaj nu mai vrea sa fie postat? Daca tot nu se raspunde la mesaj de ce sa pierdem timpul cu ... (vezi toată discuția)
Modificare: doar moderatorii mai pot sterge mesaje Admin Admin Incepand de astazi, utilizatorii nu isi mai pot sterge propriile mesaje. Doar moderatorii vor putea sterge mesaje. (vezi toată discuția)
Abuzuri pe un forum aea aea Am probleme pe [EDITAT] un forum guvenat de abuzurile moderatorilor , azi le-am trimis somatie dar nu stiu ce pot face in situatia data : ... (vezi toată discuția)