avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare autoturism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare autoturism

Buna ziua
As dori sa stiu care este perioada in care un autoturism inregistrat pe firma se considera a fi amortizat?
Daca acesta a beneficiat de taxare inversa de TVA, daca e amortizat, mai trebuie platit TVA in momentul scoaterii lui de pe firma?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: clientX , utilizator 20:07, 26 Decembrie 2010
buna seara,
1. autoturismele sunt mijloace de transport auto care fac parte din grupa 2, cod clasificatie 2.3.2.1.1. cu durata normala de functionare(perioada de amortizare) cuprinsa intre 4-6 ani (de regula se face media , deci 5 ani)
2 . amortizarea nu are legatura cu TVA de plata (colectat )in urma vanzarii autoturismului(scoaterii lui de pe firma)
3. legat de amortizare: daca nu este complet amortizat, cheltuiala cu valoarea neamortizata este deductibila la calculul profitului impozabil
Am nevoie de o clarificare: amortizarea nu inseamna ca se poate "vinde" cu valoare zero? Deci zero tva de plata dupa 5 ani?
Eu nu am de colectat tva in urma vinzarii, deoarece e auto cumparat din Germania, cu taxare inversa de tva, care trebuie platit la valoarea de vinzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva colectata la vanzarea unui mijloc fix popamariana2005 popamariana2005 Buna seara, Am si eu o intrebare: O societate comerciala achizitioneaza in anul 2011 din comunitatea Europeana ( taxare inversa) o autoutilitara pe ... (vezi toată discuția)
Vinzare auto cu tva dedus la achizitie 50% mioara danaila mioara danaila Buna seara si La multi ani! In octombrie 2013 am achizitionat un autoturism in valoare de 31864,52 ron+7647,48 ron (tva). Deoarece nu urma sa fie utilizat ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto caradis caradis Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)