avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva colectata la vanzarea unui mijloc fix
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva colectata la vanzarea unui mijloc fix

Buna seara,

Am si eu o intrebare:
O societate comerciala achizitioneaza in anul 2011 din comunitatea Europeana ( taxare inversa) o autoutilitara pe care o vinde in anul 2013 , ea nu este amortizata integral si pretul de vanzare este sub cel de achizitie. As dori sa mi spuneti daca se colecteaza tva la valoarea neamortizata si daca valoarea neamortizata este cheltuiala deductibila fiscal ? ( firma este platitoare de imp.profit 16%)
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
popamariana2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:23, 22 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Colectati TVA la pretul de vanzare, asa cum s-a stabilit intre vanzator si cumparator. Cheltuiala cu valoarea neamortizata este deductibila, deoarece este considerata cheltuiala efectuata in scopul obtinerii de venituri impozabile.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturisme rodia rodia Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:O societate vinde 2 autoturisme(unul amortizat integral si celalt neamortizat integral). De exemplu,auto ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism clientX clientX Buna ziua As dori sa stiu care este perioada in care un autoturism inregistrat pe firma se considera a fi amortizat? Daca acesta a beneficiat de taxare ... (vezi toată discuția)