Cred ca am facut o prostie astazi :">
M-am dus la Barou sa completez formularul pentru card (sunt avocat stagiar de anul acesta, deci e prima oara cand imi fac acest card) si am achitat o taxa de 276 lei pentru eliberarea lui.
Fiind la casierie m-am gandit eu (prost am facut) sa achit si cotizatia CAA de 80 lei / luna prevazuta pentru stagiari pe ianuarie si februarie. Problema este ca eu inca nu am CIF si deci, avocatul meu indrumator mi-a platit cei 800 lei pe ianuarie si februarie fara ca eu sa-i tai chitanta si factura, urmand sa facturez si aceste sume in prima luna in care voi avea CIF-ul.
Asa, revenind, completez deci formularul la casierie si achit cei 160 lei contributia pe ianuarie si februarie.
Fiind greu de cap in dimineata asta, am realizat dupa ce am plecat de la barou ca de fapt "oficial" eu nu am niciun venit pe ianuarie si februarie, urmand ca pe martie sa am un venit care sa inglobeze si lunile anterioare.
Intrebarea mea: am platit degeaba cei 160 lei si urmeaza ca in martie cand voi factura suma de 2400 lei (800 x 3 luni - ian,feb,martie) o sa platesc la CAA 10% pentru ca depasesc venitul minim de 800 lei pentru care se achita taxa fixa de 80 lei/luna pentru stagiari?
Mai pot face ceva, de genul o cerere la barou prin care sa spun ca am gresit ca de fapt eu nu am avut niciun venit in cele 2 luni si ca eram tulburat emotional in dimineata cand am completat formularu? :"> :P
Inteleg ca prostia se plateste si asta e, o sa platesc luna viitoare 240 lei in loc de 80 cat ar fi trebuit.
Dar, grija mea cea mai mare este urmatoarea: FISCUL stie ca eu voi incepe sa am un venit din momentul in care facturez (adica dupa ce imi iau CIF-ul, acum in martie) , e posibil sa verifice la barou ca eu am declarat ca am avut venit pe lunile ianuarie si februarie si la ei voi fi inregistrat incepand cu martie?
Cum sa fac sa mai repar ceva din prostia asta pe care am facut-o fara a avea repercursiuni prea mari?