avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Justa despagubire pentru proprietatile confiscate ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Justa despagubire pentru proprietatile confiscate abuziv, conform Legii 10/2001, in cazul meu nu exista

Pt un teren intravilan nerestituibil in natura am primit o suma de 24 de ori mai mica decit vecinul meu care a avut un teren identic. Al meu a fost evaluat in 2004 conf Legii 10/2001 de un functionar al Primariei si am primit banii in 2009, al vecinului a fost evaluat de experti agreati international in 2008 conf legii 247/2005 si a primit banii imediat, tot in 2008. La Curtea de Apel sectia Contencios administrativ mi s-a respins actiunea ca tardiva,ca de ce am acceptat evaluarea din 2004 de parca eu stiam atunci ca voi primi banii dupa 5 ani. Vreau sa fac recurs dar nu stiu cum sa ii lamuresc despre faptul ca mi s-a creat un prejudiciu din cauza legislatiei contradictorii, ca nu se respecta conventiile europene sau care o fi motivul pt care am fost dezavantajat.
Cel mai recent răspuns: nante , utilizator 12:38, 22 Decembrie 2010
Problema este ca dvs v-ati fi putut reinnoi cererea de restituire in baza Legii 247/2005 si atunci s-ar fi rediscutat si cererea de restituire in natura si in cazul in care ati fi primit dispozitie de acordare a masurilor reparatorii, s-ar fi facut o noua evaluare de experti!
In cazul dvs, practic ati ramas cu evaluarea din 2004 si cu masurile reparatorii acordate in baza Legii 10/2001!
Oricum, eu zic sa faceti recurs invocand gresita aplicare a legii, si puteti ajunge chiar la CEDO, insa nu va faceti mari sperante nici acolo.
Sunt cazuri similare cand "Curtea recunoaste reclamantilor vatamarea adusa si prin asta (si doar prin asta) se considera ca reparatia este echitabila"!
Nu stiam ca pot sa fac o noua cerere de restituire in baza Legii 247/2005, auzisem doar ca se vor face reevaluari si pt noi. In schimb, pe site-ul oficial al ANRP-ului scria clar, la rubrica <Circuitul documentelor> , ca cei care au fost evaluati conf. Legii 10/2001 nu mai au dreptul la alta evaluare. Si la telefon spuneau acelasi lucru domnii de la ANRP.
Am avut un raport de evaluare a terenului intravilan rezultat in urma demolarii casei bunicii mele. Raportul a fost recunoscut si inregistrat in calculatorul ANRP timp de un an de zile. Dupa care, fara explicatii, a disparut din calculator iar apoi mi s-a spus ca acest raport nu il au si mi s-a propus un alt Raport de Evaluare care nu corespundea cu cerinta mea. Cand am insistat, au retrimis dosarul meu la Primaria Capitalei pentru explicatii care nu-si aveau rostul deoarece Cererea mea, care a stat la baza intocmirii dosarului de catre Primarie, era foarte clara: solicitam reparatie doar pentru teren. Aceasta "manevra" m-a intarziat cu 2 ani in obtinerea banilor cuveniti. Primaria a raspuns corect, dar ANRP tergiverseaza rezolvarea dosarului meu prin tot felul de manevre. Ce sa fac, sa-i dau in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anrp: cum obtin despagubiri la valoarea actuala ? retro retro Am la ANRP un dosar de despagubire pt un teren central. In 2004 Primaria l-a evaluat dupa criteriile de atunci, la Legea 10/2001, la o valoare pe care am ... (vezi toată discuția)
Problema dosar despagubire legea 10/2001 anrp danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: - Obiectul dosarului este un teren de 3200 mp aflat in intravilanul unui municipiu, autorul fiind expropriat in 1967 ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns de retrocedare legea 247/2005 corinai51 corinai51 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat la urmatoarea problema; Mama mea a depus o cerere de retrocedare in baza legii 10/2001, la primaria din Pitesti, ... (vezi toată discuția)