avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furati la intretinere !?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furati la intretinere !?

100 Ron in plus la intrezinere??? am primit raspuns sec cum ca au fost facute lucrari la subsol la cererea unui locatar de la primul 1 ap 1.
Am cerut socoteala sa stiu pentru ce platesc acesti bani, si mi s-a spus ca ...
nu am dreptul asta, caci doar seful de scara il are. Astfel de raspunsuri arogante au primit toti locatarii, de-alungul timpului.
O defectiune asemanatoare are loc la nivelul 1 ap 2, si o rezolv chiar eu cumparand un "rac", si 1Kg de soda caustica, costandu-ma 42+4 Ron, si circa 1 ora.
Reusesc sa intru in posesia Devizului, care in urma unei sedinte pe casa scari se constata a fi semnata in FALS de catre 3 locatari, si care se ridica la suma de 1100 Ron sau (11 milioane).
Am obtinut semnaturile tuturor locatarilor pentru a reprezenta scara, si in plus am si semnatura a celor 3 locatari care sustin ca semnatura este falsa in devizul de lucrari.
Am coborat la subsol, si as putea sa afirm ca 80% din materialele trecute in deviz, au fost intr-adevar inlocuite, dar chiar si asa, nu cred ca pot depasi suma de 100 de ron, dar ma voi informa exact.
Cum credeti cel mai bine ar trebui sa procedez in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: titusnet , utilizator 00:49, 24 Decembrie 2010
Este dreptul dumneavoastra de a fi informat.
Pe de alta parte vad ca este un conflict de interese.Doriti sa administrati asociatia.
In ceea ce priveste lucrarea la care ii contestati pretul .Poate este facuta
cu un instalator care a mai deservit asociatia,care este bun.
Ca puteti sa desfundati o conducta este bine.Dar solutia cu soda caustica nu
cea mai indicata.Corodeaza metalul si chiar plasticul.
Pentru informare,inlocuirea a doi metri de conducta,cu tot ce implica costa
aproximativ 550 - 600 lei
Nu cred ca inteleg despre ce "conflict de interese" vorbiti. Interesul meu e sa ma reprezint pe mine, daca nimeni nu este in stare sa o faca, si odata cu asta intreaga scara. Intr'adevar Administratorul asociatiei are INTERES PERSONAL, sa profite de pe urma fiecarui locatar. Nu'mi foloseste la nimic raspunsul dvs.
@titusnet
Subiect: Furati la intretinere !?

Va intrebati sau afirmati?

titusnet
Cum credeti cel mai bine ar trebui sa procedez in aceasta situatie?

In care situatie ?in situatia in care credeti ca sunteti furat?
Incercati sa demonstrati ca sunteti furati si ca trebuie sa schimbati conducerea.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
w_v_w_v, utilizator

" Pentru informare,inlocuirea a doi metri de conducta,cu tot ce implica costa
aproximativ 550 - 600 lei "

2m = 550-600 ???? X-( putem stii si noi despre ce fel de teava e vorba ?
hmmm..... asta inseamna aprox. 300 lei/m :O
nu cumva e un zero in plus ?
eu am schimbat 150 m cu 7500 lei . E vorba de teava de polipropilena de 1"1/2 si 1"1/4, cu fitinguri si robineti din acelasi material . Asta inseamna 50 lei/m .Oare ar trebui sa ma rog de sanatatea celor de la firma care a lucrat ? E adevarat ca asta s-a intamplat acum 1 an, dar asta nu poate schimba semnificativ pretul.
Cred ca nu e corect sa vehiculam preturi de lucrari de inlocuire tevi si conducte pentru ca valoarea finala a unei lucrari depinde foarte mult de grosimea tevilor, de cate coturi si racorduri se monteaza, de foarte multe amanunte. In general firmele fac lucrarile la costuri oarecum asemanatoare.
Asa ca nu are rost sa ne "batem" in cat ne-a costat o lucrare sau alta.
Ideea e sa se faca pe baza de contract, cu deviz antecalculat care poate fi verificat la preturi pe internet si este foarte important ca lucrarea sa se faca cu firme cu care conducerea a mai lucrat si care si-au dovedit seriozitatea.

Daca conducta prezinta frecvente probleme intr-o anumita portiune, rezolvarea nu e cu soda caustica, ci inlocuirea conductei, daca se poate cu cele din polipropilena al caror cost este destul de piperat, dar si calitatea materialului este cu totul exceptionala.

Alte discuții în legătură

Recirculatia apei calde denissse denissse Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la ... (vezi toată discuția)
Doar jumătate din locatarii unei scări vom plăti cheltuielile cu reparațiile! anthynidiany anthynidiany Pe scara unde locuiesc s-a întâmplat să se spargă conducta pluvială chiar în dreptul ușii mele, la etajul I. La fiecare ploaie mai mare casa scării ... (vezi toată discuția)
Am fost debransata de la reteaua de apa Mihaela Cozma Mihaela Cozma Buna ziua! Sunt socata!!!!! ca desi traiesc intr-o tara membra a Uniunii Europene si desi am platit facturile la zi, am fost debransata de la reteaua de apa. ... (vezi toată discuția)