avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sa vorbim despre amenzi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sa vorbim despre amenzi

am deschis acest subiect...pentru a sari in ajutorul celor care au fost amendati, fara respectarea OG 2/2001
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:45, 9 Mai 2008
am inteles ca , casa de marcat nu a functionat timp de cateva ore si ca nu s-au inscris in acea perioada de timp operatiunile in registru special asa cum trebuia cf art. 1 alin (4) din OG 28/1999 cu modificarile si completarile ulterioare....
sper ca am inteles bine!
Cf art. 10 lit. m) din OG 28/99 cu modif si complet ulterioare acest fapt constituie contraventie . La art. 11 din actul normativ mentionat se precizeaza ca amenda se aplica agentilor economici , deci SOCIETATII. Asadar consider ca nu aveti sanse de castig.
istudor adriana a scris:

am deschis acest subiect...pentru a sari in ajutorul celor care au fost amendati, fara respectarea OG 2/2001


M-ar interesa si pe mine sa stiu peroada intre un control si urmatorul la garda financiara.
Adica se poate 3 controale intr-un an la 2 puncte de lucru ale aceleiasi firme, si la fiecare control s-a lasat cu amenda.
Problema se pune in felul urmator:firma are un sediu in oras si mai are doua puncte de lucru undeva la tara in alt judet.
In comuna respectiva garda a venit de 3 ori intr-un an :o data la un punct de lucru si de doua ori la celalalt. Amenzile au fost 2000 , 2000, 8000.#-o Si acum au venit pt a 4 a oara si au lasat o invitatie.
As vrea si eu o baza legala ca deja seamana a hartuire :hammer:. Multumesc anticipat.:((
Daca cei de la Garda financiara au sesizare si mai ales de la persoane diferite poate sa vina si de 12 ori pe an. Amenzile sunt pentru aceeasi fapta?? Aveti posibilitatea sa faceti plangere daca aveti dovezi de hartuire. La plangere trebuie sa primiti raspuns in termen de 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un magazin. Cezar66 Cezar66 Am un magazin de bijuterii placate cu aur.A venit cineva de la garda financiara si mi-a zis ca la casa de marcat trebuie sa am pe langa codul initial,introdus ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare si pv contraventie garda de mediu flocaviviana flocaviviana Speta simpla. Control de la Garda de Mediu. Se intocmeste o nota de constatare in care se mentioneaza faptul ca societatea nu are autorizatii speciale de ... (vezi toată discuția)
Control de la garda financiara claudiaaaa claudiaaaa Bunaziua ! Am avut un control de la garda financiara si nu ma aflam la magazin in momentul controlului,ptr. 145 lei gasiti in casa de marcat nemarcati am ... (vezi toată discuția)