avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intreprindere individuala.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intreprindere individuala.

buna ziua,
M a poate ajuta si pe mine cineva va rog vreau sa deschid o intreprindere individuala imi puteti spune de ce acte am nevoie si care sunt declaratiile fiscale care trebuie sa le depun,si in cazul in care am sediu untru-un oras si punctul de lucru in altul unde depun declaratiile unde am sediu sau punctul de lucru?si inca ceva daca imi fac contract de munca si depun declaratiile mai trebuie sa platesc si alte contributii sau sa inchei contravt cu cei de la cass,somaj etc.
Si presupun ca contabilitatea se tine in partida simpla, nu chiar daca obiectul de activitate pe care il voi avea este de confectionarea si vanzarea diferitor articole facute de mine , trebuie cumva si tinuta si gestiune .ajutatima va rog ca am citit atat pe net ca nu mai stiu care si cum.
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: adella1604 , utilizator 13:56, 23 Decembrie 2010

O intreprindere individuala poate desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum medicina, avocatura, notariat, arhitectura si contabilitate.

O intreprindere individuala poate avea un singur un singur cod CAEN, la fel ca si o persoana fizica autorizata.
Pentru infiintarea unei intreprinderi individuale este nevoie de un sediu profesional stabil si, pentru anumite activitati economice, este necesara o anumita pregatire profesionala sau un atestat al pregatirii profesionale

Documentele necesare

Dosarul de inregistrare la Oficiul Registrul Comertului contine, in original, formularul de inregistrare si cazierul fiscal al titularului, care se obtin chiar de la oficiul respectiv.

Alte documente necesare in dosar sunt dovada disponibilitatii si rezervarii denumirii (original) si cartea de identitate sau pasaportul membrului intreprinderii individuale (copie atestata olograf in conformitate cu originalul).

Este nevoie si de documentele care atesta calificarile titularului intreprinderii individuale (copii atestate olograf), cele care atesta drepturile de folosinta asupra sediului social sau punctelor de lucru (copie legalizata sau original) si specimenul de semnatura a titularului intreprinderii individuale (original).

Ileana Mirica spune ca documentele care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional pot fi contractul de inchiriere, cel de comodat, certificatul de mostenitor, contractul de vanzare-cumparare, declaratia de luare in spatiu sau orice alt act juridic care confera dreptul de folosinta.

Un alt document ncesar in dosar este, in original, declaratia - tip, pe propria raspundere, din care sa rezulte ca intreprinderea individuala indeplineste toate conditiile legale de functionare prevazute de legislatia speciala in domeniul sanitar, sanitar - veterinar, protectia mediului si protectia muncii, care se obtine de la Oficiul Registrului Comertului.

Contabilitatea unei intreprinderi individuale se tine in partida simpla, aceasta fiind obligata sa completeze registrul de incasari si plati, precum si registrul inventar.
Veniturile realizate de intreprinderea individuala sunt supuse impozitului de 16% pe venit din activitati independente si contributiei de 5,5% la asigurarile sociale de sanatate.

succes!



Multumesc mult!
Sarbatari Fericite!
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
adella1604, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, intreprindere individula sau srl marmarci13 marmarci13 O persoana vrea sa-si deschida o afacere in Romania. Este din Iordania, student la medicina in Romania, are CNP romanesc(mama este romanca). Vrea sa cumpere ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala IONELA TUDOR IONELA TUDOR Doresc sa infiintez intreprindere individuala de prestari servicii in domeniul sanitar ( verificare tensiune arteriala, verificare glicemie, injectii la ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de diploma sau atestat pentru deschiderea unei ii - magazin naturist - ? DanyD DanyD Pentru deschiderea unei Intreprinderi individuale - magazin naturist - persoana in cauza are nevoie de diploma sau atestat in acest domeniu? Multumesc. (vezi toată discuția)