avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident soldat cu moartea biciclistului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident soldat cu moartea biciclistului

Este posibil ca la o luna jumatate de la producerea accidentului, politia sa nu aiba inca semnat procesul verbal de constatare la fata locului in care apar masuratorile semnat de unul dintre martorii care au asistat la masuratori ?????
La accident nu a fost nici un martor, politia cand a venit a luat de pe strada doi martori iar un al treilea a fost un coleg de servici de al meu care a ajuns ulterior producerii accidentului .....
Am angajat avocat si cand am fost cu el la politie nu am putut lua o copie a acestui proces verbal pentru ca nu era semnat de unul din cei doi martori luati de politie de pe strada ......................
Am angajat si un expert dar nici acesta nu poate face nimic fara acest proces verbal ..........................
In cat timp am dreptul la acest document .....cat poate dura pana se misca ceva in dosar .....nu stiu absolut nimic avocatul spune sa stau linistit si sa astept ca dureaza foarte mult, familia a inceput cu amenintari si tot asa ......daca as avea procesul verbal de la fata locului expertul pus de mine ar putea determin aviteza de evitare ....si s-ar mai limpezi un pic apele .....biciclist nesemnalizat beat inafara localitatii noaptea ......
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
ambpaul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:07, 16 Mai 2011
Acum,practica doboara teoria.Multe lucruri ar trebui respectate potrivit legii,insa.....Depuneti plangere in acest sens la parchet,procurorului de caz sau primului procuror.Avocatul dvs.ar trebui sa cunoasca aceste aspecte.In ceea ce priveste expertiza ,aceasta oricum ar fi fost solicitata de catre organele de urmarire penala,asa ca daca dvs.ati angajat un expert ,nu schimba cu nimic lucrurile.Depuneti plangere la primul procuror.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Intarzierea pare nejustificata ,dar mai ales indeplinirea formualitatilor necesare.
Singura modalitate de rezolvare este sesizarea primului procuror al parchetului competent teritorial cu un memoriu sau chiar a procurorului care supravegheaza instrumentarea cauzei
Stiu ca oricum politia trimte dosarul la expert si asta nu se schimba daca am angajat eu altul, problema e ca am discutat si cu alte persoane care au mai trecut prin asa ceva si .....au fost chemati au ales un expert de pe o lista si tot asa .....aici nici macar necropsia nu a iesit la dosar .....nici alcolemia biciclistului nu o stiu .....si faza cu procesul verbal chiar ma blocheaza .......oricum avocatul angajat stie ce face e seful baroului .....si ca atare nu spune degeaba sa stam sa asteptam....pe mine ma socheaza indolenta din sistem .....cum e posibil asa ceva la o luna juma de la producere ...............
1.Politia nu trimite dosarul expertului,ci acesta vine la politie pentru a lua cunoastinta de continutul acestuia pentru a efectua lucrarea.
2.Cercetarile in astfel de cauze,dureaza pana la 1 an si 6 luni,existand un mare numar de cauza cu care sunt confruntate organele abilitate,dar si un numar mic de lucratori.

Discutabila este ,astfel cum mai aratat,doar intarzierea unor formalitati.
ambpaul a scris:

problema e ca am discutat si cu alte persoane care au mai trecut prin asa ceva si .....au fost chemati au ales un expert de pe o lista si tot asa .....

La dosarul cauzei se depune o lista de experti recomandati de biroul local de expertze judiciare. Organul de cercetare este obligat sa numeasca expert(i) din aceasta lista. Partile au dreptul sa desemneze experti-consilieri (parte) care poate fi din orice judet al Romaniei, cu conditia sa aibe calitatea de expert judiciar auto.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Accident ruonscalafat ruonscalafat in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului ... (vezi toată discuția)
Accident rutier georgel12 georgel12 buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un ... (vezi toată discuția)