avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea somajului modificata 2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea somajului modificata 2010

Buna ! va rog ajutati-ma si luminati-ma !!!
in momentul de fata ma aflu in ultima luna in care mai beneficiez de indemnizatia de somaj. in campul muncii am 5 ani consecutivi munciti. De 6 luni sunt in somaj . ( perioada acordata maxim in cazul meu ) . Intrebarea mea , conform noii legi , daca voi fi angajata pe o perioada de 1 luna si apoi o sa fiu data in somaj , mai beneficiez de acesta ?

Multumesc mult si astept raspuns !:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:24, 22 Decembrie 2010
1. Legea 233/2010 (in vigoare de la 16.12.2010) a introdus un articol nou in Legea 76/2002:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

2. Cand ati intrat in cele 6 luni de somaj, cele 12 luni anterioare intrarii in somaj au fost luate ca stagiu de cotizare pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

3. Cele 12 luni plus cele 6 luni de somaj egal 18 luni. Din 24 de luni va mai raman 6 luni care pot fi luate ca stagiu de cotizare plus o luna cat veti mai lucra fac 7 luni.

4. Deci va mai lipsesc 5 luni pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc foarte frumos !
Daca e cu putinta mai am o intrebare : angajatorul are vreun beneficiu de pe urma faptului ca am foat somera ? statul ii plateste contributiile angajatorului timp de 6 luni daca sunt angajata pana la sfarsitul anului ?

mentionez ca pana pe data de 18 dec. am beneficiat de somaj si cu data de 22.dec , azi mi s-a facut angajarea pe perioada nedeterminata .

Multumesc !
1. Angajatorul poate beneficia de facilitatile acordate de OUG 13/2010:
Art. 1 - (1) Angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.

2. Cititi toata OUG pentru a va edifica deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa mai beneficiez de somaj? Elinia Elinia Din mai 2009 pana in 23 august 2010 am lucrat.Din 23 august 2010 si pana in 23 mai 2011sunt in somaj(am dreptul la 9 luni).Intrebarea este ce pot face sa mai ... (vezi toată discuția)
Modificari aduse legii somajului camieudaria camieudaria am auzit sa s-a modificat legea somajului da nu stiu art. cica prin 16 -17 dec. eu am o ang care a lucreaza de 6 luni la mine iar maine ii exp conte . inainte ... (vezi toată discuția)
Despre conditii somaj danutz_bsd danutz_bsd Daca anul trecut, in lunile iulie si august, am fost in somaj, acum mai beneficiez de ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)