avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... are dreptul primarul sa depuna plingere impotriva ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

are dreptul primarul sa depuna plingere impotriva consiliului local

primarul solicita instantei obligatia de a face catre consiliul local pentru a lua act prin hotarare de retragerea sprijinului politic al unui consilier care are proces pe rol cu partidul care la exclus .
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:38, 22 Decembrie 2010
Daca in cazul consilierului in cauza sunt incidente dispozitiile art. 9, alin. 2, lit. h indice 1, adica a pierdut calitatea de membru al partidului politic pe lista caruia a fost ales,
atunci primarul are obligatia de a efectua demersurile necesare pentru a declara vacant locul de consilier local.
Astfel, el are obligatia sa propuna, in baza unui referat motivat, constatarea incetarii de drept a mandatului de consilier. (vedeti art. 12 din legea 393/2004 modificata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea calitatii de consilier local popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de urmat si legislatia in vigoare care trebuie urmata in cazul in care se doreste revocarea calitatii de ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)