avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul partilor

Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie 2007.
Mentionez faptul ca in anul 2006 am mai intentat divort cu acordul partilor, dar ne-am razgandit si cand ne-am prezentat am anulat actiunea.
De data aceasta cu siguranta nu ne mai razgandim.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marius_dolana , utilizator 14:11, 22 Octombrie 2008
Dati-mi va rog un e-mail unde sa va trimit ca aici nu ma lasa sa dau copy-paste.

Puteti folosi ca model formularul de la vechea cerere.Singurul inconvenient este termenul mai mare pana la proces.,asa numitul termen de gandire..Aratati ca sunt indeplinite cele trei conditii pentru admisibilitate, respectiv : ambii soti sunteti de acord cu divortul,pana la data cererii a trecut mai mult de un an si nu exista copii minori rezultati din casatorie.Va intemeiati cererea pe dispozitiile art 38 C.fam alin 2.Cererea va fi semnata de ambii soti si impreuna trebuie sa va prezentati si la infatisare.
Va multumesc pentru atentie!
Domnule Presedinte,

Subsemnatii soti:

................, cu domiciliul în ................., judetul ..................................., cu acelasi domiciliu, vã rugãm sã dispuneti

DESFACEREA CÃSÃTORIEI NOASTRE PRIN DIVORT

înregistratã sub nr. ....din ..........., la Primãria ................, pe baza acordului nostru.
Totodatã, prin aceeasi hotãrâre, vã rugãm sã dispuneti:
-sã reluãm numele avut înainte de cãsãtorie.

MOTIVELE ACTIUNII
În fapt, ne-am cãsãtorit la data de ............. si suntem despãrtitii în fapt din ..............
Pentru cã relatiile de familie sunt grav si iremediabil vãtãmate am hotãrât sã divortãm si, pentru cã am cãzut de acord asupra tuturor problemelor, întelegem ca cererea de divort sã se întemeieze pe acordul nostru.
De aceea, vã rugãm sã admiteti acþiunea, sã desfaceti cãsãtoria pe baza acordului nostru, iar cererea accesorie sã fie rezolvatã în modul urmãtor: noi, sotii, revenim la numele avute anterior încheierii cãsãtoriei, respectiv acela de .... în ce o priveste pe.................

În drept, ne întemeiem actiunea pe dispozitiile art. 37 alin.2 si art. 38 C.fam. raportat la art. 613 ind.1 C. Proc. Civ.
Pentru dovedirea actiunii întelegem, dacã va fi cazul, sã ne folosim de proba cu acte si de consimtãmântul nostru privind desfacerea cãsãtoriei prin acordul nostru.

Anexãm urmãtoarele acte: certificatul de cãsãtorie, copii buletine, taxa de timbru si timbru judiciar.

Data,

Semnãturile,
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vedeti ca trebuie sa fie prezente ambele parti la termenul de judecata si in momentul depunerii actiunii.
Termenul este mai lung decat daca il chemati in judecata pe sot cu motive finute ( daca el este de acord cu divortul) si o rezolvati mai repede.
In plus, daca celalat sot nu vine la termen puteti sa o dati in bara.

Insa, presupun ca nu stiti sa formulati actiunea de divort si v-ar trebui un avocat ( care ar trebui sa-l platiti).

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Actiune de divort cami_snd cami_snd buna ziua..as dori daca poate cineva sa imi trimita pe mail o actiune de divort de comun acord pe care sa o pot depune la tribunal.email:cami_snd@yahoo.com.va ... (vezi toată discuția)
Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Sfatuiti-ma cum sa divortez.completare alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut ... (vezi toată discuția)