avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Functionare firma in vila la comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Functionare firma in vila la comun

Buna ziua, nu stiu daca titlul este foarte reprezentativ pt situatia mea...
Vreau sa achizitionez et. 2 dintr-o vila p+2, dezmembrata in 3 apartamente (respectiv parter, et.1 si et.2) fiecare avand cota parte din teren, curte si spatiile comune.
La parter vadul comercial ar fi foarte bun si mi-e teama ca s-ar putea deschide acolo ceva gen bar/restaurant etc.
Intrebarea este: poate functiona in unul din cele 3 apt. orice fel de activitate comerciala fara acordul celorlalti 2 proprietari?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 00:01, 23 Decembrie 2010
Nu este nevoie de acordul celorlalti proprietari pentru deschiderea unui bar si nici pentru desfasurarea unei alte activitati. Acordul de functionare il da primaria. Cei care au barul trebuie sa ia masuri pentru ca linistea publica sa nu fie tulburata. In situaţia in care se constată că măsurile luate prin personalul angajat sau firma de pază şi protecţie nu sunt de natură a soluţiona situaţiile de tulburare repetată a liniştii şi ordinii publice, Primăria are dreptul de a reduce programul de funcţionare sau de a retrage autorizaţia şi de a închide unitatea.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 61/1991 aplicata la restaurant in imobil cu destinatia de locuinta Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa reglementeze orarul de functionare a unui restaurant intr-un imobil comun (casa la curte). Am ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru deschidere bar 80alxs 80alxs Locuiesc la casa, si peste drum de mine se afla o constructie care a fost destinata inca din anii `80 activitatilor cu caracter comercial, fiind pe rand ... (vezi toată discuția)
Restaurant la parter fara semnaturi de la asociatia de locatari bogdan2783 bogdan2783 Buna ziua, La parterul blocului s-a deschis un restaurant, care din cate am inteles de la politie are autorizatie de functionare de la primarie. Totusi ... (vezi toată discuția)