avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Sunt proprietarul a 2 apartamente, ambele ipotecate la banci diferite. Practic unul a fost cumparat cu credit ipotecar, iar celalat a fost ipotecat ptr a putea asigura avansul solicitat de catre prima banca si a putea sa realizez renovarile celor 2 apartamente.

Creditele sunt in franci elvetieni si inarirea francului m-a adus in imposibilitatea de a mai putea plati ratele.

In zilele urmatoare se declanseaza procedura de executare silita pentru ambele apartamente.

Precizez ca un apartament este liber, celalalt este ocupat de parintii si fratii mei care nu alta casa in care sa locuiasca.

De la banca mi s-a spus ca in momentul declararii executarii silite, casa se sigileaza si nu se mai poate intra in casa.

INTREBARE
Pot fi lasati parintii si fratii mei sa locuiasca in acea casa , unde au si mutatie legala, pana in momentul vanzarii respectivului apartament
Precizez ca sunt plecat din tara incercand sa-mi gasesc de lucru.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:52, 27 Decembrie 2010
Pot fi lasati parintii si fratii mei sa locuiasca in acea casa , unde au si mutatie legala, pana in momentul vanzarii respectivului apartament?

Bancile spun multe si nu intotdeauna ceea ce spun este corect.
Pana in momemtul adjudecarii apartamentului in care locuiesc parintii dvs nimeni nu ii poate evacua pe locatari.
In plus exista posibilitatea ca din pretul obtinut pe apartamentul gol sa achitati creditul ipotecar si sa stingeti datoria.
Recomand sa contactati un avocat cunoscator al procedurilor de executare silita care sa poata sa intarzie (prin mijloace legale) executarea apartamentului in care locuiesc parintii dvs pana dupa momentul vanzarii primului apartament.
Da, am vazut si eu ce s-a intamplat cu francul elvetian.
Parintii dvs. pot locui acolo destul timp.
Incercati sa angajati avocat pentru a se evita abuzurile si inducerile in eroare a parintilor dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Orice discutie cu banca, daca vedeti ca lucrurile se complica, sa o faceti in scris. Dvs. lasati hartii scrise pe care luati nr. de inregistrare. Solicitati raspunsuri scrise.
Pana in momentul in care s-a emis actul de adjudecare pot ramane in casa. Apoi va va notifica noul proprietar si daca atunci nu plecati se va face evacuare...ma rog...vedeti aia din mica reforma cu evacuarea iarna....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)
Neachitare rate la banca pentru credit apartament. andreimaxiniuc andreimaxiniuc Buna ziua.In urma cu 5 ani am cumparat un apartamant cu un credit luat de la Banca.Ratele au crescut abuziv si am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati.De ... (vezi toată discuția)