avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neachitare rate la banca pentru credit apartament.
Discuție deschisă în Executare silită

Neachitare rate la banca pentru credit apartament.

Buna ziua.In urma cu 5 ani am cumparat un apartamant cu un credit luat de la Banca.Ratele au crescut abuziv si am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati.De 2 ani de zile sunt intr-un proces cu ei pentru clause abuzive dar procesul parcurge foarte lent si am putine sperante ca il voi castiga.
Lucrez si am domiciliul in Spania.Deasemenea,creditul a fost luat cu adeverinta de salariu din Spania.
Intrebarea mea este: in cazul in care nu mai platesc ratele si cel mai probabil voi fi executat silit,va putea banca sa ma urmareasca in Spania si sa isi ceara datoria?
In momentul de fata in apartament locuiesc parintii mei,mama mea fiind bolnava de scleroza multipla gradul 1,este imobilizata la pat.
In momentul de fata inca platesc ratele,dar,din momentul cand nu le voi mai plati,cat dureaza pana cand vor/voi fi executati si evacuati? Dupa cum am spus,mama mea este bolnava gradul 1 si are domiciliul acolo,neavand alta locuinta.Vor putea sa o evacueze? Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri.O zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: andreimaxiniuc , utilizator 13:29, 20 Iulie 2013
Daca ati cumparat apartamentul cu credit bancar cu ipoteca, banca are ipoteca de rang I asupra apartamentului.
Asta inseamna ca in situatia in care nu veti mai plati ratele, banca va demara procedura de executare silita impotriva Dvs. pentru recuperarea debitului ramas si vor scoate imobilul la licitatie publica.
Dupa ce imobilul va fi cumparat de o persoana (adjudecat in urma licitatiei publice), acea persoana va cere executorului judecatoresc evacuarea oricaror persoane care locuiesc in imobil. Nu are importanta ca mama Dvs. nu are o alta locuinta, va fi evacuata din imobil.
Important: daca in urma vanzarii imobilului, banca nu isi recupereaza suma restanta, va va urmari in continuare pentru eventuala diferenta de bani dintre suma obtinuta in urma vanzarii apartamentului si debitul pe care il are de recuperat.
Daca in Spania realizati venituri in baza unui contract de munca, veti putea fi urmarit chiar si acolo


Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Inca o intrebare mai am.Din momentul cand nu mai platesc ratele si pana cand voi fi evacut,cat timp va dura?Exista anumite metode prin care pot sa largesc acest timp cat mai mult?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Poate dura si 1 an de zile din momentul in care nu veti mai achita ratele.
Aceste termene sunt insa relative si sunt influentate de mai multe lucruri.
Banca trebuie sa apeleze la un executor judecatoresc pentru a recupera datoria Dvs. Veti fi somat sa achitati debitul de bunavoie si, in caz contrar, se va trece la executarea silita.
Executarea silita in acest caz insemna scoaterea la licitatie a imobilului.
Vanzarea la licitatie este posibil sa nu se realizeze la prima licitatie, fiind nevoie de o a doua, chiar si o a treia licitatie.
Persoana care cumpara imobilul la licitatie publica trebuie sa intre in posesia acestuia. In situatia in care imobilul nu este eliberat de bunavoie, se trece la evacuarea fortata a acestuia.
Aici este momentul in care puteti face CONTESTATIE LA EXECUTARE si mai puteti intarzia evacuarea fortata a persoanelor din imobil.

Daca sunteti interesat sa intarziati cat mai mult ajungerea in acest moment, veti avea nevoie in mod cert de un avocat care sa urmareasca desfasurarea evenimentelor si a termenelor peocedurale, cu atat mai mult cu cat ati spus ca nu locuiti in tara.


Ok.Va multumesc foarte mult pentru ajutorul oferit.O zi buna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Pot ramane in apartament pana la vanzarea prin licitatie ? yamada yamada Am achizitionat un credit imobiliar in perioada de boom imobiliar. Dupa 3 ani de plata a ratelor la zi, am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)