avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot ramane in apartament pana la vanzarea prin ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pot ramane in apartament pana la vanzarea prin licitatie ?

Am achizitionat un credit imobiliar in perioada de boom imobiliar. Dupa 3 ani de plata a ratelor la zi, am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati ratele. Creditul meu a fost cedat unei firme de recuperari, desi nu am semnat nimic cu aceasta, si nu am platit nimic catre aceasta (neavand venituri), dupa un an de zile primesc o notificare dn partea firmei de recuperari cu o stampila a unui executor judecatoresc cum ca intr-o luna sa achit tot creditul, astfel se va face executarea silita.
Pentru ca in principal nu mai am venituri sa platesc si in secundar suma de plata bancii (la care s-au adaugat dobanzi si penalitati) reprezinta dublul valorii de piata al apartamentului, am hotarat cu urmarile de rigoare sa renunt la acest apartament. Mentionez ca suma totala de returnat bancii este acum mai mare decat creditul initial, desi 3 ani de zile am platit ratele catre banca.
Dupa primirea notificarii de mai sus, primesc si un telefon din partea firmei de recuperare cum sa fiu de acord cu vanzarea apartamentului, iar pentru restul de credit sa semnez un angajament de plata catre firma de recuperare ,chiar daca nu am venituri. Dupa vanzarea apartamentului, suma ramasa restanta poate ajunge undeva la 30000 Euro. Intrucat sunt de acord cu executarea silita, nu vreau sa semnez alte angajamente de plata, dar doresc sa mai raman in apartament pana la venirea primaverii (inceputul lunii aprilie). Am urmatoarele intrebari:
1. Ma sfatuiti sa semnez un angajament de plata pentru restul de credit ?
2. Pot fi evacuata din apartament pana la 1 martie ?
3. As putea ramane in apartament pana la vanzarea apartamentului prin licitatie ?
In asteptarea unor raspunsuri, va multumesc ca existati.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
yamada, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:46, 7 Februarie 2012
Pai ce sens are sa semnati daca nu dispuneti si nu aveti speranta ca veti putea platii ? Eu sunt de parere sa nu semnati
Nu veti fi evacuata pana in martie aprilie.. chiar poate si pana mai tarziu veti sta in ap, nu se vinde chiar asa usor
Pana se va vinde, ap va apartine si veti locui in el
Ceea ce spuneti dvs. nu inseamna ca aveti un dosar de executate silita,aflat pe rolul unui birou de executor judecatoresc.Sfatul meu este sa contactati de urgenta un avocat, care sa vada care este situatia reala, pentru ca din ceea ce relatati nu este totul pirdut. Cat despre evacuarea imobilului nici nu se pune problema, cel putin pentru momentul actual.
elena1411 a scris:

Ceea ce spuneti dvs. nu inseamna ca aveti un dosar de executate silita,aflat pe rolul unui birou de executor judecatoresc.Sfatul meu este sa contactati de urgenta un avocat, care sa vada care este situatia reala, pentru ca din ceea ce relatati nu este totul pirdut. Cat despre evacuarea imobilului nici nu se pune problema, cel putin pentru momentul actual.


Stiu ca un anumit avocat a primit ban pentru un astfel de sfat. Nu ar strica sa evitati sa dati astfel de sfaturi.

In situatia doamnei, un avocat nu ar face decat sa isi ia onorariul.
Cel mult poate intarzia o vreme executarea silita. Pana va fi evacuata de executor, oricum poate sta in casa. la ce bun sa isi cheltuie banii?

Doamna, nu semnati nimic. Daca nu aveti niciun venit, si niciun alt bun,nu au ce sa va mai ia.
Pana in primavara nu puteti fi evacuata. Oricum, nu puteti fi evacuata pana se intocmeste actul de adjudecare, asta inseamna minim 15 zile de la adjudecarea la licitatie.
La ce bun sa-mi angajez un avocat, daca tot sunt constienta ca pierd acest apartament. Tot ce mai speram, era sa locuiesc pana la venirea primaverii, avand un copil de 3 ani. Din mesajele de mai sus, reiese ca pot ramane maxim pana la 15 zile dupa adjudecarea licitatiei, ceea ce este suficient pentru mine. In functie de executor si firma de recuperari, este posibil sa ma prinda vara sau poate chiar toamna, intrucat nu cred ca apartamentul sa fie adjudecat de la prima licitatie. Ar fi interesant de aflat ce perioada de timp poate trece de la prima licitatie la a doua.
Inca o data multumesc tuturor.
S-ar putea sa poti ramane cativa ani. Dupa adjudecare nu te poate forta sa iesi din apartament decat cu hotarare judecatoreasca care dureaza. De ce crezi ca se vand atat de greu locuintele scoase la licitatie?

Alte discuții în legătură

Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Cum se poate solicita vanzarea unui imobil aflat in executare? ania01 ania01 am un credit imobiliar la o anumita banca din 2008. in momentul de fata se afla in executare silita cu termen de publicatie de vanzare undeva pe la mijlocul ... (vezi toată discuția)