avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum se poate solicita vanzarea unui imobil aflat in ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum se poate solicita vanzarea unui imobil aflat in executare?

am un credit imobiliar la o anumita banca din 2008. in momentul de fata se afla in executare silita cu termen de publicatie de vanzare undeva pe la mijlocul lunii septembrie. am gasit un cumparator care este interesat de cumpararea acestui apartament, numai ca eu trebui sa obtin toate acordurile de vanzare atat din partea bancii cat si din partea executorului. am facut o adresa atat catre executor cat si catre banca in vederea vanzarii directe a apartamentui catre dl X la pretul de Y lei, pret care in momentul asta este de 3 ori mai mic decat creditul obtinut de mmine cu 5 ani in urma.
in adresa prin care creditorul - banca mi-a raspuns in sensul ca ei sunt de acord cu instrainarea bunului, numai daca eu sunt deacord cu intocmirea, pe cheltuiala mea, a unui raport de expertiza care sa stea la baza vanzarii. in momentul acela m-am indreptat catre dl executor care stia de acordul dat bancii in vederea instrainarii imobilului. dumnealui mi*a motivat ca nu se poate face instrainarea decat pe procedura de adjudecare pentru ca eu avand termen de licitatie nu se pooate. probabil daca instrainarea imobilului se face in catrul procedurii de licitatie dumnealui isi va lua onorariul din pretul de adjudecare a bunului.
intrebarea mea este urmatoarea

daca ma voi prezenta cu posibilul cumparator la dl executor in ziua de licitatie si isi arata dorinta de a cumpara direct acest bun, dl executor poate fi deacord cu asta?
daca raspunsul va fi favorabil noua, onorariul il va lua din pretul vanzarii sau trebuie achitat separat?
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 10:56, 6 Septembrie 2012
cumparatorul dvs trebuie sa participe la licitatotie, la executor. nu se poate altfel....! daca va veni cineva care sa ofere mai mult la licitatie il ia...desi slabe sanse...nimeni nu se inghesuie sa participe la o licitatie in care nu are fostii proprietari evacuati..#-o

ideea este ca multi in situatia dvs ar trebui sa se gandeasca mai din timp sa vanda astfel la pret convenabil( ca nimeni nu mai cumpara vise)

asa ca , sfatul meu este , sa participe cumparatorul la licitatie ( in general pretul este mai mic decat cea de cumparare) si sa va dea dvs. diferenta....( prin asta se asigura ca plecati urgent si ramaneti cu ceva)
Mai sunt si alte variante in afara de adjudecare. Se poate realiza si vanzare directa. Daca va prezentati la licitatie cu un cumparator acesta este obligat sa il adjudece la 75% din pretul de evaluare (pretul din publicatia de vanzare) iar executorul nu trebuie sa fie de acord cu asta ci este obligat sa il declare ajdudecatar. Dar v-am spus, daca aveti acordul creditorului (nu trebuie si cel al executorului) puteti vinde imobilul la nortar sau pote si executorul sa va intocmeasca un contract de vanzare cumparare (nu stiu daca va fi de acord penteru canu multi fac chestia asta). Daca vindeti trebuie sa achitati si cheltuielile de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil executat silit mary_stoica mary_stoica Buna seara, Am nevoie de lamuriri in urmatoarea situatie: Un creditor initiaza executarea unui imobil. In urma vanzarii la licitatie, imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita bun aflat in litigiu ariaint ariaint Este scos intr-o publicatie de vanzare un teren intravilan. Nu reprezentam nici una din parti vrem doar sa participam la licitatie. Am reusit sa obtinem o ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)