avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita bun aflat in litigiu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita bun aflat in litigiu

Este scos intr-o publicatie de vanzare un teren intravilan. Nu reprezentam nici una din parti vrem doar sa participam la licitatie. Am reusit sa obtinem o informatie conform careia cel care apare proprietar si este executat silit sustine ca a vandut terenul acum 3 ani in condiitile in care acum 4 ani avea deja inscrisa ipoteca bancii care il executa acum

Intrebare

Poate banca prin executor judecatoresc sa puna o publicatie de vanzare a unui teren posibil aflat in litigiu (mai exact sa-l fi vandut la cineva fara acordul bancii sau prin mijloace mai putin legale) astfel incat sa aflam dupa adjudecare ca terenul mai are un proprietar sau este in litigiu?

Nu ar trebui sa fim anuntati in calitate de participanti la aceasta licitatie de existenta acestui litigiu?
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 11:25, 6 Septembrie 2012
In situatia in care bunul dedus executarii,a fost tranzactionat/instrainat prin acte/actiuni frauduloase,aveti la indemana actiune revocatorie prin care sa fie revocat contractul de vanzare-cumparare
De ce revocatorie doamna ca sunt chiar curios?
Si ipoteca ii confera creditorului dreptul de a urmari imobilul respectiv la orice persoana in a carei proprietate s-ar afla asa ca imobilul chiar daca a fost vandut dar exista ipoteca poate fi vandul la licitatie fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)