Ce credeti un angajat (sofer)poate solicita daune morale de la angajator pentru faptul ca a fost arestat in Germania in momentul in care transporta niste utilaje furate, a stat 15 zile in inchisoare, iar ulterior a fost eliberat? Parerea mea este ca responsabilitatea pentru legalitatea marfurilor si verificarea clientilor apartine angajatorului. Daca ar avea cineva astfel de spete si mi le-ar transmite i-as fi recunoscator, sau daca a mai intalnit astfel de situatii.
poti sa incerci pe raspunderea comitentilor pentru faptele prepusilor ,art 1000 alin 3 C.civ.Raportul de prepusenie se naste in baza contractului de munca .
Si ar mai fi un aspect deloc de neglijat daca il dau pe 1000 alin 3 C.Civ. va trebui sa timbrez la valoare, iar daca il dau pe 269 alin.1 C.Muncii nu mai timbrez. Mai are si altcineva alta parere?
e buna si varianta asta si eu ma gandisem initial la ea ,dar e valabila daca in prezent mai are raporturi contractuale " in baza principiilor raspunderii contractuale ".Sigur ar fi mai bine ca ai scapa si de taxa de timbru.
gand la gand cu bucurie si da mai are raporturi contractuale si acum.
Alte discuții în legătură
Daune morale
ginnyy
Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)