avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul vechime in munca la pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul vechime in munca la pensionare

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca perioada, 08.04.1977-04.10.1979, in care am avut contractul suspendat pentru cresterea copilului conform Art. 9 lit.k1 din legea 1/1970 este luata in calcul la stabilirea vechimii in munca in vederea pensionarii.

Multumesc,

Crina

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:16, 23 Decembrie 2010
Perioada nu va fi avuta in vedere la stabilirea drepturilor de pensie. Perioadele asimilate stagiului de cotizare sunt reglementate prin art. 49 din Legea nr. 263/2010, act normativ pe care il puteti citi accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioade asimilate ContSters278009 ContSters278009 Perioada in care am beneficiat de indemnizatie de somaj(2004-2005)nu se considera perioada asimilata conf.art.49 lit.d,din legea 263/2010 ? (vezi toată discuția)
Am realizat stagiul complet de cotizare? ionion64 ionion64 Am lucrat: - 6 luni, intr-o intreprindere de stat - 2 militar in termen - 1 an din nou in fabrica - 3 ani scoala de ofiteri - 21 de ani ofiter. Conform ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? crispetra07 crispetra07 Daca esti pensionat medical ,fiind bolnav,in aceasta perioada pana la pensia de drept vechimea iti merge sau stagneaza si ramai doar cu cat ai avut inainte de ... (vezi toată discuția)