ionion64 a scris:
Ciudat este ca stagiul minim - indeplinit deja - ar fi, in cazul meu, de 21+2+3=26 ani, adica mai mare decat stagiul complet necesar - neindeplinit, pt ca nu ia in calcul armata si scoala.
Aveti perfecta dreptate, armata si scoala militara sunt avute in vedere numai la stabilirea stagiului minim de cotizare in specialitate, nu si la stabilirea stagiului complet de cotizare. Asta este o ciudatenie a Legii nr. 263/2010, pe care nu incerc sa o inteleg.
ionion64 a scris:
Cred ca perioada mea contributiva este in prezent de 21+1,6(lucru fabrica)= 22/6. Deci as mai avea inca 3 ani pana sa pot solicita pensionarea. Gresesc?
Da, din fericire gresiti. Ati realizat cei 21 de ani in conditii speciale sau in grupe de munca, nu stiu pentru ca n-ati scris. Mi-am dat seama de acest aspect pentru ca ati precizat, referitor la reducerea varstei standard de pensionare, urmatoarele:
Reducerea ar fi, conform art.55 tabelul nr.2 (la care ma incadrez), de 10/6.
Pentru
fiecare an intreg lucrat in grupa II de munca sau in conditii deosebite, stagiului realizat i se adauga o perioada de 3 luni. Pentru
fiecare an intreg lucrat in grupa I de munca sau in conditii speciale, stagiului realizat i se adauga o perioada de 6 luni. Socotiti dvs. ce perioada suplimentara se adauga stagiului de 22 de ani si 6 luni si veti vedea ca anul acesta puteti iesi la pensie.
Pe de alta parte, daca cititi art. 55, alin. (2) din Legea nr. 263/2010 si art. 41, alin. (2) din HG nr. 257/2011 veti constata ca varsta standard se reduce, in cazul dvs., daca ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate, nu stagiul complet de cotizare.